fbpx
26.8 C
Province of Turin
vineri, iulie 19, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

2 aprilie – Ziua Internaţională a cărţii pentru copii

Trebuie citit

Începând din 1967, la data de 2 aprilie, cu ocazia aniversării scriitorului Hans Christian Andersen, se  celebrează Ziua internaţională a cărţii pentru copii, cu scopul de a transmite plăcerea lecturii mai ales celor mici. 

Organizatorul și inițiatorul  acestei zile este Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru  Tineri (Ibby.org – Internațional Board on books for young people) ,o organizaţie non-profit cu peste 80 de reprezentanţe naţionale, care are ca scop promovarea și  organizarea de întâlniri ale copiilor cu lumea cărților, oferind acestora posibilitatea de a avea acces la cărţi cu standarde literare şi artistice ridicate, încurajarea publicării şi distribuirea de cărţi de calitate pentru copii, mai ales în ţările în curs de dezvoltare.

De asemeni, oferă sprijin celor implicați în literatura pentru copii, încurajează stimularea cercetărilor și lucrărilor academice în domeniul literaturii pentru copii, și mai ales, protejează și susține drepturile copilului în conformitate cu Convenția ONU privind drepturile copilului.

Cititul de la vârste fragede este esențial pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor, iar alegerea sărbătoririi Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii cu ocazia aniversării zilei de naștere a cunoscutului autor Hans Christian Andersen nu a fost întâmplătoare. Scriitorul danez renumit pentru basmele sale: „Degețica”, „Hainele cele noi ale împăratului”, „Mica Sirenă” și „Rățușca cea urâtă” a bucurat si continuă să bucure generații de copii.

Ziua Internațională a cărții pentru copii este un prilej pentru a-i captiva pe cei mici, mai întâi să asculte, iar mai apoi să citească povești.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente