fbpx
15.9 C
Province of Turin
miercuri, mai 22, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

22 aprilie – Ziua Pământului. Tema ediției 2024 este „Planeta vs Plastic” 

Trebuie citit

Pentru ediția din 2024, Earthday.org își propune să  ceară și să obțină reducerea cu până la 60 % din  producția de mase plastice, în vederea eliminării  acestora, întrucât periclitează grav sănătatea umană  și a planetei. 

Senatorul USA Gaylord Nelson a fost cel care la 22 aprilie 1970, mobilizând 20 de milioane de americani a organizat un eveniment cu obiectivul de a sensibiliza opinia  publică privind Planeta și protecția acesteia. 

Un activist deja propusese în 1969 într-o conferință UNESCO în California instituirea unei Zile dedicate Planetei, iar astăzi această inițiativa a ajuns azi să  cuprindă peste  193 de țări, și peste 200 de milioane de persoane care militează pentru ecologie, luptând împotriva poluării. 

În Italia, la Torino- orașul celebrei Mole Antonelliane, va avea loc”Săptămâna Planetei” (Planet Week). Între 20 și 28 aprilie, se vor organiza diferite întâlniri preparative pentru G7  Clima, Ambiente ed Energia (G7 Climă, Ambient și Energie) care va avea loc la Reggia din Venaria Reale. 

În România Ziua Pământului, de fapt o mișcare pentru protejarea mediului înconjurător, a fost marcată începând cu anul 1990.

Ziua Planetei Pământ a fost declarată sărbătoare oficială de către Organizația Națiunilor Unite (ONU), în anul 2009.

via earthday.org, foto credit shutterstock.com

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente