fbpx
7.8 C
Province of Turin
duminică, septembrie 24, 2023
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

23 Ianuarie, Handwriting Day – Ziua internațională a scrisului de mână 

Trebuie citit

Asociația producătorilor de instrumente de scris (Writing Instrument Manufactures Association, WIMA) a declarat ziua de 23 ianuarie drept sărbătoarea „scrisului de mână” chiar în ziua în care s-a născut John Hancock, celebru datorită semnăturii sale, extraordinar de interesantă și, mai ales, lizibilă, de pe Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii.  

Azi, ne aflăm într-un moment de creștere a popularității calculatoarelor, a smart-phone-urilor, epoca email-urilor, a sticker-elor și a celebrului „emoticon” ce comprimă mesaje, sfaturi, precum și exprimările unor trăiri, iar asta face omul modern să renunțe treptat la necesitatea de a-și exprima în scris gândurile, trăirile sau mesajele pe care le transmite…

Istoria evoluției scrisului de mână, milenară, a generat încercarea oamenilor de a stabili caracterul unei persoane după propriul scris de mână, astfel încât, în 1875, preotul francez Jean-Hyppolite Michon a instituit ceea ce astăzi e un domeniu important de analiză a scrisului de mână, „grafologia”, iar o la fel de importantă contribuție la teoria grafologiei, a avut-o si filozoful și psihologul german Ludwig Klages. 

Datorită faptului că este rezultatul unui reflex inconștient, azi, scrisul de mână este considerat cel mai exact test de personalitate, întrucât dezvăluie în mod amplu  trăsături ale caracterului persoanelor, fiind unic fiecărui individ. 

Cercetătorii sunt de părere că profilul unui om poate fi creat după caracteristicile scrierii sale: mărimea literelor, înclinarea lor, forma și direcția, presiunea, viteza și mai ales linia de bază a rândurilor. 

Cât de important este să scrii de mână? 

  • Antrenează creierul, întrucât procesul cognitiv necesar implică abilități motrice deosebit de fine, in timp ce utilizarea tastelor se bazează doar pe memorie, fiind doar o apăsare simplă. 
  • Ajută la o mai bună dezvoltare cognitivă … persoanele care scriu de mână au un nivel mai ridicat de dezvoltare…ele traduc rapid imagini mentale ale literelor într-o forma fizica, înțelegând totodată si modul in care literele formează propoziții sau fraze. 
  • Ajută și îmbunătățește înțelegerea și reținerea  textului scris. 
  • Îmbunătățește creativitatea. 
  • Combate dislexia. Studiile demonstrează că persoanele cu dislexie care scriu de mână creează o asociere mai puternică între formă și sens, ajutând memorarea și învățarea.
  • Calmează stările nervoase. Doctorul Marc Seifer, grafolog renumit și expert în analiza scrisului de mână, spunea că, scriind de două zeci de ori pe zi textul „Voi fi mai liniștit!”, acest fapt poate calma într-adevăr o persoană!  

V-am convins? 

Voi ce veți scrie astăzi, „de mână”? 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente