fbpx
15 C
Province of Turin
miercuri, mai 22, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Actorul și regizorul Dorian Boguţă, la Torino, în dialog cu iubitorii de film: “Am pentru voi o surpriză!”

Trebuie citit

Românii din Torino au avut bucuria de a viziona, ieri seară, la Cinema Massimo, filmul “Două lozuri”, în prezența actorului și regizorului Dorian Boguţă, unul dintre protagoniștii acestei pelicule.

Experiența de a viziona un film în chiar compania actorului a fost prilejuită de cea de-a doua ediție a Festivalului de Film Românesc de la Torino, ce se desfășoară în perioada 5 – 9 decembrie, la Cinema Massimo.

Luni, 5 decembrie 2022, actorul Dorian Boguţă a venit la ciematograf însoțit de reprezentanții oficiului consular, printre care s-a aflat inclusiv Consulul General al României la Torino, Ioana Gheorghiaș.

Vizibil încântat de întâlnirea cu publicul, Boguţă le-a mărturistit oamenilor, încă de la început, cele două motive pentru care se simte fericit că se află în Italia.

“În primul rând, sunt fericit pentru că am venit să prezint un film pe care l-am scos acum 7 ani și, astfel, avem dovada faptului că filmele nu mor așa repede. În al doilea rând, sunt fericit că sunt în Italia, pentru că Italia a fost prima țară care a cumpărat acest film atunci când a ieșit prima dată”, a spus actorul român în deschiderea serii.

Înaintea vizionării filmului, Dorian Boguţă le-a garantat oamenilor că se vor distra, promițându-le chiar o surpriză, în final.

“De felul meu nu garantez prea multe, pentru că de multe ori greșesc, dar în seara asta vă garantez că o să vă distrați”, a mai spus actorul român la începutul filmului.

Și, într-adevăr, oamenii s-au amuzat pe cinste, filmul “Două lozuri” fiind presărat cu replici savuroase și cadre care au stârnit atât râsul publicului român, cât și pe cel al italienilor prezenți în sală.

Surpriza din final nu a întârziat. Actorul român a anunțat, pentru prima dată în public, că în urmă cu doar o lună s-au încheiat filmările pentru cea de-a doua parte a filmului, și anume versiunea “Două lozuri 2”, o nouă comedie care promite să încânte. Potrivit povestirilor actorului, în cea de-a doua parte au fost puse în evidență părți luminoase ale României, la propriu și la figurat, fiind o peliculă filmată doar pe vreme cu soare intens, în ciuda faptului că filmările au avut loc toamna aceasta.

Discuțiile cu publicul au fost dintre cele mai calde. Actorul a povestit inclusiv despre eforturile de a scăpa de accentul moldovenesc, odată ce a decis să își continue cariera şi să se mute din Chişinău, oraşul natal, la București.

Era în anul 1999, perioadă în care o mulţime de oameni părăseau România, dar el a ales Bucureştiul. În prezent, Dorian Boguţă este unul dintre cei mai apreciați actori români.

“Eu nu știu cât de bun actor sunt, dar știu că altceva nu știu să fac. Mult timp spuneam texte cu creionul în gură pentru a scăpa de accentul moldovenesc. În meseria mea, așa ceva nu se poate. Nu știu cum am reușit să ating această performanță, dar țin să vă spun că nu a fost deloc ușor”, a mărturisit Dorian Boguţă pe ton comic, în râsetele și aplauzele tuturor.

Dialogul a fost completat de Consulul General al României la Torino care, dincolo de salutul oficial, a moderat evenimentul, traducând publicului străin, aflat în sală, mesajele actorului român.

,,Festivalul de Film Românesc are ca obiectiv promovarea cinematografiei românești în Italia, precum și ale excelențelor pe care România le are în acest domeniu”, a ținut să precizeze diplomatul român, în încheierea serii.

La Torino, urmează alte trei zile (marți, miercuri și vineri) cu filme românești de excepție. Prețul unui bilet variază între 4 și 6 euro, o sumă modică pentru un film valoros.

Programul complet îl puteți consulta în afișul ce însoțește acest articol.

Sunteți invitați să participați cu toții, fiind o ocazie rară. Filmele sunt în limba română, dar cu subtitrare în limba italiană.

Asta înseamnă că puteți lua cu voi, la cinema, inclusiv un prieten italian :).

Festivalul de Film Românesc de la Torino este organizat de Dacin Sara și Consulatul General al României la Torino, cu patronajul Ambasada României în Italia / Ambasciata di România în Italia al Museo Nazionale del Cinema di Torino, alături de partenerul media Revista IR.

Prima ediție a Festivalului de Film Românesc de la Torino a avut loc în perioada 28 – 30 octombrie 2022, în timp ce următoarea este preconizată pentru toamna anului 2023.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente