fbpx
10.3 C
Province of Turin
joi, mai 23, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Aglomerație și cozi la Salonul de Carte, care se îndreaptă spre o ediție record. Este o ediție specială și pentru România

Trebuie citit

România este prezența și la cea de-a XXXVI – ediție a celui mai import Târg de Carte din Italia, cu peste 300 de titluri în limbile română, respectiv italiană, aduse de Librăria Libris din Brașov, precum și de Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția. Sute de vizitatori au trecut deja pragul standului național.

Cei mai vânduți autori români au fost, până acum, Ioana Pârvulescu și Mircea Cărtărescu, urmați de cărțile pentru copii.

De altfel, prestigiosul premiu literar italian Mondello, acordat în cadrul Salonului de la Carte de la Torino, a fost înmânat, sâmbătă – 11 mai, scriitorului român Mircea Cărtărescu.

Bilanțurile cu cifrele acestei ediții vor fi făcute publice, luni după-amiază, la conferința de presă de închidere, de către directoarea și jurnalistă Annalena Benini, care a condus pentru prima dată această kermesse literară.

Derulată sub semnul nevoii de dialog și al exercițiilor de admirație și fantezie, prezența României la Salonul Internațional de Carte de la Torino vă invită să descoperiți și astăzi luni -13 mai 2024 – scriitori și cărți, idei și povești, drumuri atrăgătoare prin literatura română de toate genurile.

Nu ratați evenimentele și cărțile de la standul nostru!

Standul României se găsește în Pavilionul 1 – D 14 , de la Lingotto Fiere din Torino.

Participarea României la Salonul Internațional de Carte de la Torino se înscrie în strategia Institutului Cultural Român de a susține prezența culturii românești pe plan european și internațional și în programul reprezentanțelor sale de la Veneția și Roma pentru promovarea literaturii române în Italia.

Organizatori: Institutul Cultural Român prin Centrul Național al Cărții, Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la VenețiaAcademia Română din Roma.

Sub patronajul: Ambasada României în Republica Italiană, Malta și San Marino, Consulatul General al României la Torino.

Photocredit: Mihai Bursuc

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente