Născut la Focșani și stabilit de peste 30 de ani în Italia, Geo Florenti s-a concentrat de-a lungul carierei pe legătura dintre artă, cercetarea științifică și sustenabilitatea ecologică. Inovația pe care o propune cercetătorul român are ca obiectiv economisirea și reutilizarea energiei electrice emise de sursele de lumină folosite deja în muzee sau alte spații, inclusiv la exterior, și transformarea acesteia în energie utilizabilă.
Utilizarea celulelor fotovoltaice pentru reciclarea luminii a fost pusă în evidență prin iluminarea operelor San Giovanni Battista de de Caravaggio, La Danzatrice de Antonio Canova și Mosè realizat de Michelangelo. În 2017, cu ocazia Summit-ului G7 de la Taormina, artistul român a realizat o instalație luminoasă în cadrul expoziției ”Il Futuro Sopravvenuto” pentru a sensibiliza delegațiile internaționale cu privire la problemele mediului înconjurător, iluminând opera lui Giacomo Balla “Complesso Plastico colorato di frastuono + velocità”.
În prezent, Geo Florenti colaborează cu Ministerul Întreprinderilor și al Made in Italy pentru dotarea Muzeului Comunicațiilor din Roma pentru a deveni primul muzeu din lume cu consum zero de energie.
Cu prilejul vizitei la Ambasada României, au fost discutate o serie de proiecte pentru promovarea tehnologiilor inovatoare propuse de Geo Florenti, atât în Italia cât și în România,potrivit unui comunicat de presă remis redacției revistei IR de Amabasada României la Roma.
