fbpx
14.9 C
Province of Turin
miercuri, mai 22, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Anca Mihaela Brumă, românca care a obținut premiul II la concursul literar artistic internațional “Scriptura 2024”

Trebuie citit

de Irina Dinică

Anca Mihaela Brumă, o talentată poetă originară din România, a obținut recent recunoaștere și premii pentru remarcabila sa operă poetică, și în Italia. Capacitatea sa de a transmite emoții profunde și universale prin cuvinte a captat atenția publicului și a criticilor literari.

Născută și crescută în România, Anca și-a cultivat pasiunea pentru scris și poezie încă de la o vârstă fragedă. Avea doar 9 ani când s-a înscris într-un grup de poezie creativă, unde a descoperit misterele cuvântului scris și impactul asupra cititorului. A publicat 2 cărți, (una în Italiana și una în engleză). Premiată de diverse țări pentru creația literara în: Taiwan / Turcia / Italia (Sanremo si Taranto) /
Anglia /Maroc / India. Talentul Ancăi a atras atenția dincolo de granițele României. Poeziile sale au fost traduse în mai multe limbi, iar succesul său a ajuns până în Italia, la Nola, primind un important premiu literar internațional, la concursul “Scriptura 2024”, cu poezia intitulată “Lei è dovunque” (Ea este peste tot), unde s-a clasificat
pe locul II.
Poeta Anca, crede cu fermitate în conceptul de „artist complet”, astfel că, dezvoltă o sinteză care provine din modul în care vizualizează lumea și modul în care interacționează cu lumea. Poeziile sale explorează teme universale precum: puterea, dragostea, nostalgia și căutarea de sens în viață, capturând esența însăși a experienței umane.
Cu o creativitate extraordinară, și-a transformat cu mare succes scrierile în artă vizuală, așa că, prima ei carte intitulată „Lumina ființi tale – I Am That You Are”, a avut un real succes în rândul oamenilor.
“Ofer o speranță reînnoită prin energia vindecătoare a poeziilor mele, bogată în motive, care se mută și se ciocnesc unele de altele, prezentând forme geometrice de viață care se formează și vin împreună cu o puritate și o perfecțiune matematică”, spune revistei IR.
Prin poezia ei, poeta Anca Mihaela, depășește acele granițe care par a fi limitele existenței umane, dar în același timp evidențiază esența femeii, a „Zeiței”. Iubirea, în viziunea dânsei, este prezentată ca o experiență transformatoare a vieții, o forță dinamică în univers care întărește creativitatea femeilor. “Când scriu, văd un tablou care se manifestă în fața ochilor mei… lucrările ca pe un act de creație în are durerea se transformă în frumusețe și din care are loc un proces de vindecare”, a mai spus poeta Anca Mihaela.
Potrivit ei, scopul principal al artei este de a vindeca și de a înălța sufletele și mințile cititorilor. Cu talentul său nativ și pasiunea sa pentru scris, cu siguranță va continua să uimească și să inspire publicul
cu poeziile sale care ating inimile.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente