fbpx
vineri, aprilie 12, 2024

Ansamblul Strămoșeasca al școlii Grupul Vatra a reprezentat România la cea de-a 45 -a ediție a Carnavalului de la Venaria Reale

Trebuie citit

Duminică 19 februarie 2023 străzile orașului Venaria Reale s-au umplut de culoare. Ansamblul Strămoșeasca din cadrul școlii de dans Grupul Vatra din Torino, a reprezentat cu mândrie România, la ediția 45 Carnevale Venarienese”.

Evenimentul s-a derulat de la orele prânzului până spre seară, timp în care Ansamblul Strămoșeasca a defilat în pași de dans pe străzile orașului Venaria Reale, circa opt kilometri.

Alături de Ansamblul Strămoșeasca a fost și coregraful Iurie Raileanu, prezența sa a întărind starea de spirit a dansatorilor. Maestrul si-a pus elevii la probă și, astfel, Ansamblul Stramoseasca a dansat câteva dintre jocurile învățate în cadrul școlii de dans Grupul Vatra cum ar fi:,, Bălaceana, Hora lină, Jiana, Sârba Dogarilor, Trandafirul oltenesc, Sârba studenților și, bineînțeles, Suita din Bacău, compoziție artistică ce face parte din repertoriul Ansamblului.

În hora noastră românească s-au prins și localnicii italieni, dornici să învețe câțiva pași de dans. Surpriza a fost mare atunci când alți participanți, de aceasta data italieni ce făceau parte din grupul ,,Armonia 21”, purtau la gât legitimațiile de participare la Festivalul Medieval „Cetăți Transilvane” din România, spunând că au participat de curând la acest festival și au rămas plăcut surprinși de ceea ce au văzut. Mândri de experiența trăită în România, grupul italienilor de la „Armonia 21” a dorit să expună tuturor o mică parte din ceea ce au trăit la noi acasă, în Transilvania.

Ansamblul Strămoșeasca a bucurat ochii privitorilor prin dans și voie bună, oameni la marea sărbătoare a orașului Venaria chiar și din împrejurimi și care i-au răsplatit pe artiști cu aplauzele lor.

La Carnavalul de la Venaria Reale au luat parte și alte grupuri din întreaga lume, purtând costume specifice zonei lor. A fost o paradă a frumosului și a bucuriei.

Ansamblul Strămoșeasca și-a reprezentat rădăcinile din țările de proveniență, România și Moldova, prin port popular, dansuri tradiționale și a purtat cu mândrie drapelul românesc pe pământ italienesc.

Autoritățile locale au premiat toate grupurile participante la acest eveniment și, bineînțeles, o distincție a revenit și Ansamblului Strămoșeasca, grup ce s-a întors acasă, la Torino, cu o diplomă de participare.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente