fbpx
15.8 C
Province of Turin
sâmbătă, iunie 22, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Ateliere și jocuri pentru copii, la Coazze, proiecție de film românesc, la Giaveno. Iată ce poți face pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, în Provincia Torino

Trebuie citit

Comuniat de presă:

Sâmbătă, de 1 Iunie, de Ziua Copiilor | Cu Binecuvântarea Preasfințitului Părintelui nostru Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și cu purtarea de grijă A Preasfințitului Părinte, Atanasie de Bogdania, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, NEPSIS (Asociația Tinerilor Ortodocși din Episcopia Ortodoxă Române a Italiei) organizează pe parcursul unei zile întregi,un eveniment deosebit la care sunt invitate toate familiile doritoare să participe, din parohiile ortodoxe române din Piemonte (Protopopiatele 1/2/3) . Evenimentul va începe la ora 09:00 și se va încheia la ora 19:00. Programul zilei va cuprinde două părți. Va începe la ora 09:00, când toți participanții se vor bucura de aerul curat de la munte într-un loc deosebit, special amenajat pentru picnic. Acest loc cuprinde în frumusețea sa, munte, un râu, loc de relaxare, grătar și un loc de joacă pentru copilași. Spațiul se numește “La Losa” iar adresa este: localitatea Coazze, SP 192 (TO) . Preoții prezenți, cu Binecuvântarea Preasfințitului Siluan, vor oficia slujba de Tedeum în sobor , după care vor avea loc mai multe activități recreative ca, o scurtă conferință duhovnicească, întrebări și răspunsuri, hore, dans popular, karaoke, concurs de poezie și de glume, concurs de exerciții fizice, jocuri cu mingea, concurs de toacă, dans popular etc.

Întreaga activitate va culmina cu lansarea filmului “Coroana României” care va avea loc în vecinătate, respectiv localitatea Giaveno, la Cinema Teatro San Lorenzo, Via Ospedale 8 , 10094 Giaveno (TO). Premiera filmului în regiunea Piemonte se va bucura de prezența chiar a regizorului acestuia, domnul jurnalist și teolog George Grigoriu. Filmul va rula de la ora 16:00 până la ora 17:50 după care pentru o oră întreaga, regizorul George Grigoriu va sta la dispoziția participanților pentru diferite întrebări. FILMUL VA FI O SURPRIZĂ FRUMOASĂ PENTRU TOȚI!  
Acest documentar, de înaltă calitate și fără inserții politice sau militante, este rodul cercetării și al muncii unei întregi echipe de oameni de cultură, istorici și specialiști în diferite domenii care s-au alăturat demersului domnului George Grigoriu, absolvent de Teologie și Jurnalism, principalul semnatar al filmului. Toți cei care doresc să se înscrie pentru vizionarea filmului, trebuie să contacteze cea mai apropiată parohie din Piemonte pentru a obține un loc în sală. Sala are o capacitate de 350 de locuri. Intrarea este gratis.

Comunicat remis presei de
Departamentul de Comunicare al Protopopiatul Piemonte 3

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente