Astfel, au evoluat grupurile de dans Vatra Junior, Strămoșeasca , Veselia și Vatra, pregătite de instructorii Carmen Rotariu și Iurie Raileanu, precum si Grupul Elle, partea feminină a școlii, dansatoarele prezentând mai multe coregrafii internationale semnate de profesoara Sofia Zaynetdinova.
La final, oamenii prezenți i-au răsplătit pe artiști cu ropote de aplauze, semn ca mesajul lor le-a umplut sufletele de bucurie și de viață.
Dincolo de dansurile românești, elevii școlii Primo Passo au incantat privirile și cu dansuri armene, dansuri rusești, dansuri ucrainene, fiecare grup etalând costumul etnografic popular originar locului adus pe scena prin dans.
Însă dansurile populare românești, horele și sârbele, suitele pregătite de elevii Grupului Vatra din cadrul școlii Primo Passo, au făcut să vibreze inimile tuturor românilor care s-au oprit sa aplaude dansul ancestral tradițional și chiar i-au făcut sa se prindă-n hora alături de cei aproape 200 de elevi ai ai școlii.
Spectacolul a debutat cu introducerea destăinuire a jurnalistei Luiza Dinică Diculescu , care a povestit începuturile Școlii de dans și arta Primo Passo, de pe când aceasta era doar revelația directorului și coregrafului școlii, Iurie Raileanu.
Vis devenit realitate , o realitate impresionantă prin originalitatea și importanța mai ales, devenind acum o enclavă folclorică românească pe pământ italian, pentru românii din Torino și din Piemonte …










