fbpx
21.4 C
Province of Turin
marți, iulie 16, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

București: întâlnire între DRP și mediul asociativ din străinătate

Trebuie citit

Consultarile instituționale dintre Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și mediul asociativ se desfășoară astăzi – 2 noiembrie 2022, în capitala României, la inițiativa Guvernului României.

Din partea Revistei IR se află la fața locului, Luiza Diculescu, jurnalist și secretar în Consiliul Director al Asociației Sportive Primo Passo din Torino, Italia.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a invitat la dialog reprezentanții instituțiilor publice și ai mediului asociativ românesc printr-o primă consultare privind documentele strategice pentru elaborarea unei noi Strategii pentru Românii de Pretutindeni.

Strategia Națională pentru Românii de Pretutindeni este documentul de politici publice în care se regăsesc obiectivele, direcțiile de acțiune și măsurile previzionate pentru perioada 2023 – 2026, în sprijinul românilor de pretutindeni și adaptate la nevoile curente ale comunităților istorice și ale diasporei de mobilitate, în vederea păstrării, afirmării și promovării identității românești.

Gheorghe Cârciu, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, este gazda evenimentului ce se desfășoară în 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟐 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐, în 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭 𝐡𝐢𝐛𝐫𝐢𝐝 (𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐫𝐞 fizică și 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞) și are ca obiectiv general dezvoltarea la nivelul DRP a unui set de instrumente de planificare strategică prin fundamentarea unei noi Strategii pentru Românii de Pretutindeni.


✅ Departamentul pentru Românii de Pretutindeni desfășoară la acest moment proiectul „𝑪𝒂𝒅𝒓𝒖𝒍 𝒔𝒕𝒓𝒂𝒕𝒆𝒈𝒊𝒄 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒅𝒆𝒛𝒗𝒐𝒍𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒊𝒏𝒇𝒓𝒂𝒔𝒕𝒓𝒖𝒄𝒕𝒖𝒓𝒊𝒊 𝒑𝒐𝒍𝒊𝒕𝒊𝒄𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒑𝒖𝒃𝒍𝒊𝒄𝒆 𝒅𝒆𝒓𝒖𝒍𝒂𝒓𝒆 𝒅𝒆 𝑫𝑹𝑷”, 𝒄𝒐𝒅 𝑺𝑰𝑷𝑶𝑪𝑨 730, 𝒄𝒐𝒅 𝑴𝒚𝑺𝑴𝑰𝑺 130070, proiect finanțat atât din fonduri europene, cât și resurse proprii.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente