fbpx
17.3 C
Province of Turin
luni, mai 20, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

BUSINESS FORUM ITALIA – ROMÂNIA | Ambasadorul Gabriela Dancău a participat la Forumul de afaceri România-Italia în sectorul IT&C, organizat la Milano

Trebuie citit

Un număr important de companii românești și italiene au participat în data de 18 octombrie, la Milano, la Forumul de afaceri România-Italia în sectorul IT&C, în cadrul căruia au fost promovate avantajele pe care le oferă România în acest domeniu și oportunitățile de colaborare bilaterală.

Evenimentul, organizat de Ambasada României în Italia și Biroul de Promovare Comercial-Economică Milano, în colaborare cu Regiunea Lombardia și Confindustria Digitale, a fost inaugurat de Raffaele Cattaneo, subsecretar responsabil pentru relații internaționale și europene la Președinția Consiliului regional al Lombardiei, care a subliniat relația economică bilaterală excelentă, ce se reflectă în creșterea regulată a schimburilor comerciale și a investițiilor italiene în România.

Ambasadorul român la Roma, Gabriela Dancău, a mulțumit reprezentantului autorităților regionale lombarde pentru sprijinul prețios acordat pentru organizarea acestui eveniment și a subliniat importanța deosebită a promovării cooperării economice româno-italiene ca motor al consolidării și mai aprofundate a relațiilor bilaterale. „A devenit o tradiție ca în fiecare an România să organizeze un forum de afaceri la Milano. Tema pe care am ales-o în acest an este tehnologia informației și digitalizarea, deoarece contribuția acestui domeniu la performanța economică și creșterea competitivității este evidentă peste tot în lume. Iar această dezvoltare oferă excelente perspective de colaborare între companiile românești și cele italiene” a menționat diplomatul român.

Intervenția lui Sabin Sărmaș, președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților, s-a concentrat pe avantajele competitive ale României în acest domeniu – de la forța de muncă specializată în IT și tinerii români performanți care, în mod constant, câștigă medalii la olimpiadele internaționale de matematică și IT, și până la ecosistemul românesc efervescent în sectorul tehnologic, care include numeroase multinaționale din domeniu, dar și companii românești care încep să-și extindă prezența la nivel regional.

Reprezentanții DT Consult și Digi Italia au împărtășit experiențele lor de succes în sectorul IT&C din România, respectiv Italia.

În mesajul de final, Liliana Iacob, consulul general desemnat al României la Milano, a subliniat importanța acestei întâlniri. „Evenimentul de astăzi ne oferă oportunitatea de a consolida excelentele relații româno-italiene în domeniul tehnologiei informației, cu noi idei, proiecte și oportunități, în beneficiul regiunii Lombardia și al României”, a concluzionat consulul general desemnat al României la Milano.

Forumul a fost urmat de reuniuni bilaterale între companiile românești prezente, care doresc consolidarea prezenței lor în Italia, și companiile italiene interesate de colaborare. Au avut loc, de asemenea, întâlniri între oficialii români și numeroase firme italiene interesate să afle detalii despre mediul românesc de afaceri, sectorul IT din România și oportunitățile de investiții în acest domeniu.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente