fbpx
luni, aprilie 22, 2024

Caravana UNATC pentru diaspora și românii de pretutindeni sosește în Italia

Trebuie citit

În perioada 13-21 octombrie 2022, Caravana UNATC se va deplasa în Italia, cu o echipă de profesori și studenți. Inițiativa face parte din proiectul „Caravana UNATC pentru diaspora și românii de pretutindeni ”, proiect organizat de către Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale”, aflat sub patronajul Administrației Prezidențiale a României și sprijinit de Ministerul Educației din România.

Ambasada României în Italia este partenerul acestui program, aflat la cea de-a doua deplasare în afara granițelor țării, după Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat remis redactiei IR de Ambasada României în Italia, Lansarea oficială a proiectului în Italia va avea loc vineri, 14 octombrie, la sediul Ambasadei României în Italia, în prezența ambasadorului României în Italia, Gabriela Dancău, președintelui Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, Natalia Intotero și a rectorului UNATC I. L. Caragiale, Liviu Lucaci, a profesorilor și copiilor care urmează cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească din Italia.

Participanții vor putea urmări studenții UNATC în spectacolul „Sânzienele”, un spectacol de teatru-dans ce îmbină ritmurile tradiționale cu magia și farmecul nopții de sânziene.

În zilele de sâmbătă, 15 octombrie, și duminică, 16 octombrie, echipa de actori de la UNATC se va afla la Villagio Romeno în Via del Mare 188, Albano Laziale (00041), pentru a prezenta scurte piese de teatru publicului român de toate vârstele. Spectacolele se desfășoară între orele 14 si 18 și au acces gratuit.

În cursul săptămânii școlare 17-21 octombrie, Caravana UNATC va susține în școlile din Roma și din localitățile din apropiere (Alatri, Ladispoli, Albano Laziale) activități didactice dedicate copiilor între 5 și 14 ani: ateliere de Jocuri teatrale, susținute de o echipă mixtă de la Departamentele UNATC de Pedagogie teatrală și de la Școala Doctorală, ateliere Happy Minds, susținute de Asociația parteneră Happy Minds, ateliere de proiecții și discuții pe marginea filmelor, susținute de Facultatea de Film, precum și ateliere de aplicații digitale interactive, susținute de studenți de la Departamentul UNATC de Cercetare.

Obiectivul principal al programului „Caravana UNATC pentru diaspora și românii de pretutindeni” este facilitarea cunoașterii culturii și învățării limbii române, prin metode și mijloace puse la dispoziție de arta teatrului și filmului.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente