fbpx
19.7 C
Province of Turin
joi, iunie 13, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Carnaval de poveste la Chivasso, duminică, 18 februarie 2024

Trebuie citit

de Irina Dinică

Carnavalul istoric de la Chivasso va avea loc pe 18 februarie 2024 și va fi unul dintre evenimentele importante premergătoare sărbătorilor dedicate Paștelui catolic.

În contextul Carnavalului din Italia, și orașul Chivasso se îmbracă de sărbătoare!

Originile Carnavalului de la Chivasso sunt strâns legate de figura unui personaj numit Abbà care a fost, în secolul XIV-lea, în fruntea frăției sau societății „nebunilor”. Pentru a se finanța, această societate, a impus, în glumă, în perioada Carnavalului, impozite de tipuri variate. După o lungă perioadă de timp, acesta a reușit să pună capăt activității acestei societăți, transformând-o într-o adevărată sărbătoare, primind astfel rolul de “patron” al acesteia.

Este un festival anual a cărui importanță este subliniată datorită participării a sute de oameni și copii de diferite nationalități, costumați care mai de care, ce invadează străzile și piețele din oraș.

Pe 18 februarie, la Chivasso, copiii vor avea parte de un adevărat parc de distracții, datorită tiribombelor aduse special pentru eveniment. Toți vizitatorii vor fi transportați într-o atmosferă magică și veselă.

De asemenea, se va desfășura o paradă de care alegorice, care sunt însoțite de grupuri de oameni mascați care dansează, împart flori și aruncă cu confeti în mulțimea care așteaptă.

Parcul de distracții din Chivasso își așteaptă vizitatorii!

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente