fbpx
luni, aprilie 22, 2024

Ce cred eu despre faptul că a câștigat Ucraina? O întrebare la care am fost nevoită să răspund deunăzi…

Trebuie citit

COMENTARIU:

Oricât de nedreaptă ar fi fost (Și cred că a fost!) competiția Eurovision de anul acesta, cred că redirecționarea gândurilor noastre spre lucruri mai constructive, se impune! Ok, anul acesta Ucraina a câștigat din compasiune.

Dar mai nedrept de atât – ba chiar grav – consider că este ceea ce i s-a întâmplat României, faptul că nu i s-a permis să acorde voturile Moldovei. Nedrepte au fost multe și încă și mai multe au rămas sub preș.

Faptul că unei țări i se acordă premiu din compasiune, da, este frustrant. Dar câte dintre competițiile naționale sau internaționale, din orice domeniu doriți, sunt lipsite de subiectivitate?! Bineînțeles, trebuie să ne exprimăm părerea. Dar deja o facem în mod excesiv și se cam pierde sensul lui „trebuie”.

Mă gândeam în dimineața această, cât de frumoasă ar fi lumea dacă toți oamenii aceștia, care se simt atât de copleșiți (majoritatea au auzit de Eurovision anul acesta) și de neîndreptățiți, ar fi la fel de justițiari și cu propria persoană! Știu, nu e simplu să fii rigid cu propria-ți persoană. A fi exigent cu tine înseamnă să fii exigent și cu ceilalți, ceea ce e si mai dificil. Trebuie să ai curaj pentru asta, să-ți asumi ceea ce spui și ceea ce faci, cu riscul de a mai necăji până și oameni dragi. Caracter se numește! Atitudine morală, chestiuni esențiale succesului și progresului.

Dar acum, suficient, zic, cu emiterea atâtor judecați de valoare. Ucraina este marea pierzătoare a Eurovisionului 2022. Ok. Dar să nu uităm că Ucraina a mai câștigat Eurovisionul și în anii 2004, respectiv 2016…

…rândurile de aici nu sunt despre Ucraina, nici despre Eurovision, ci despre om și apucăturile sale care ar trebui corectate, dacă ne dorim într-adevăr o lume mai bună. Si am putea incepe prin a NU MAI ALIMENTA astfel de apucături.

Nu de alta, dar ați auzit sigur de avertizarea românului înțelept: vorba lungă, sărăcia omului…Iată! Cam asta facem noi, marii deținători ai secretelor Eurovision –  acele secrete descoperite pe Facebook și deloc citite și verificate prin știri bine documentate –  cu ce „ar fi trebuit să se întâmple cu Ucraina”…

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente