fbpx
luni, aprilie 22, 2024

Cum s-a relaxat Pavel Stratan după concertul de la Torino și ce a transmis el publicului

Trebuie citit

Concertul Live susținut de Pavel Stratan la Torino, pe 18 septembrie, a readus publicului bucuria revederii și a socializării, după ce vreme de aproape doi ani, din cauza pandemiei, astfel de evenimente au fost strict interzise.

Spectacolul a avut loc în Parcul Natural Lago dei Pini din localitatea Settimo Torinese, din apropiere de Torino, și a fost organizat de proprietarii parcului de agrement și pescuit, familia IORGA, originară din Dobrogea.

După concert, reporterii revistei IR, aflați la fața locului, au stat de vorbă cu Pavel Stratan despre emoțiile trăite în timpul spectacolului, dar și despre impresia lăsată de publicul de la Torino. Așa am aflat că…

Dincolo de muzică, Pavel Stratan are și o pasiune simplă: pescuitul

„Da, mi-a plăcut de mic să pescuiesc, pentru că moșul meu, fratele mamei, când eram mic mă lua cu el la pescuit. Și în seara asta, dacă tot am dat concert pe malul lacului, mi-am dorit să vin să pescuiesc”, a spus, zâmbind, Pavel Stratan.

La Lago dei Pini, imediat după concert, artistul și-a arătat pe deplin abilitățile de pescar, prinzând și un pește. Milos din fire, însă, l-a eliberat numaidecât, aruncându-l înapoi, în apă.

Revenind la concertul de la Torino, Pavel Stratan a descris publicul prezent printr-un singur cuvânt: incredibil. 

„Incredibil, incredibil! Atmosfera a fost incredibilă. Când am ieșit pe scenă, văzând că norii fac glume cu noi, am crezut că nu o să fie cum mi-am imaginat și cum mi-am dorit, de acasă, să fie”, ne-a povestit el.

Ce-i drept, spectacolul s-a ținut sub amenințarea unui cod de furtună, temerile organizatorilor și spectatorilor fiind cu atât mai intense, cu cât cerul era brăzdat de fulgere și tunete. 

Dar nu a plouat, iar Pavel Stratan a ridicat în picioare publicul numeros, făcându-i pe oameni să danseze până dincolo de miezul nopții.

Pavel Stratan este cunoscut pentru vocea inconfundabilă „moldoviniască” pe care o auzim în fiecare piesă a sa, dar și pentru piesele deja celebre, precum “Eu Beu”, “Pentru Sănătate” sau expresii precum “Lasă-mă să beu”. Și deși îmbrăcat în tricoul cu inscripția “Eu Beu”, el a ținut să ne explice care este, de fapt, mesajul versurilor sale.

„Niciodată nu mi-am dorit să promovez băutura, este doar o ironie, iar lumea care îmi ascultă versurile înțelege că <<eu nu beu>>, nu provoc pe nimeni și nu fac reclamă consumului de alcool. Sunt un sportiv, iar stilul meu ca artist mi l-am găsit aici, în ironia asta”, a completat Stratan.

Un artist pe cât de simplu, pe atât de complex, lui Pavel Stratan îi este greu să-și definească propriul stil, dar știe sigur că oamenii îl numesc “omul cu chitara”. “Niciodată nu am știut în ce stil cânt. Când am fost invitat la un festival folk, m-au numit folkist. Cred că muzica mea se încadrează mai mult în stilul folk, pentru că sunt numit drept <<omul cu chitara>>”, a mai spus Stratan jurnaliștilor români de la Torino.

Multă emoție, asta i-a adus lui Stratan concertul de la Torino, un oraș în care, deși a revenit pentru a treia oară, a trăit sentimente unice.

„Diferența dintre spectacolele de acasă și cele din străinătate este următoarea: acasă, lumea se gândește că oricând mă poate revedea. În alte țări, întâlnesc oameni pe care poate nu o să-i mai revăd niciodată. Emoția este poate mai mare tocmai din acest motiv”, a mărturisit Stratan.

În finalul interviului, el a ținut să transmită românilor și moldovenilor unul și același mesaj „Să nu-și uite, niciodată, casa”.

„Cred că asta este cel mai important, să nu-și uite casa”, a spus el pe ton molcom. 

Și cum era de așteptat, Pavel Stratan, un om sensibil, care pune preț pe valorile identitare, a transmis un mesaj și celor care fac parte sau, pur și simplu, apreciază grupul de dansatori Vatra din Torino.

„Iubiți-vă tradiția, iubiți-vă Vatra!”, a conchis Pavel Stratan.

Alina Mertic
Alina Mertic

Cu prilejul întâlnirii muzicale de la Torino, pe scena deschisă a concertului „Puțân câti puțân – Pavel Stratan Live” – au urcat și artiștii locali: Alina Mertic, actriță, absolventă a Facultății de Teatru din Iași care, alături de păpușa din lemn Annabell, i-a purtat pe copiii și adulții prezenți într-o lume de poveste.

Spectacolului de marionete i-a urmat Nicu Blaga, un recitator sensibil care prin momentul său de suflet a stârnit emoții puternice publicului, topind granițele dintre noi și cei de acasă.

Nicu Blaga
Nicu Blaga

A urmat un concert folk susținut de Walter Cigolea, cel care a lăsat emoțiile să vorbească prin corzile chitarei sale. Walter Cigolea a impresionat prin vocea caldă, dar și prin piesele vechi care au ajuns la sufletul celor strânși lângă scenă, să-l asculte, să-l simtă.

Walter Cigolea
Walter Cigolea

Și cu toții au transmis mesajul lor până în sufletele publicului. Cu siguranță, o vreme lungă de aici înainte, Pavel Stratan va rămâne pe buzele românilor din Torino, căci a redeschis publicului de aici apetitul pentru muzica bună și le-a reamintit de bucuria de a fi împreună.

FOTO: Luiza Dinică Diculescu, alături de Iulian Iorgan, unul dintre proprietarii Parcului Natural Lago dei Pini
FOTO: Luiza Dinică Diculescu, alături de Iulian Iorga, unul dintre proprietarii Parcului Natural Lago dei Pini

Spectacolul a fost prezentat de Luiza Dinică Diculescu, prezentator Radio Torino Internațional și redactor-șef al Revistei IR (Inspirație Românească) din Torino.

Evenimentul a fost imortalizat de Ionuț Ungurianu – USIABCstudio Torino

ORGANIZATORI: Parco Naturale Lago dei Pini, Frazione Mezzi Po, 74, Settimo Torinese

SPONSORI: PRO ART,  Egual Yard, Metalmontaggi, Salumificio Bereș, CLA S.R.L, Aladdin Pizzeria – Kebab

Parteneri MEDIA: Radio Torino International

Apăsați AICI pentru a accesa GALERIA FOTO  – Concert PAVEL STRATAN la TORINO

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente