fbpx
10.3 C
Province of Turin
joi, mai 23, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Designeri români la Săptămâna Modei de la Milano

Trebuie citit

Săptămâna Modei de la Milano / Fashion Week Milano s-a desfăşurat în perioada 21-27 februarie 2023.

În cadrul celui mai important eveniment expozițional internațional din domeniul modei – Fashion Week Milano – nouă designerii români și-au prezentat colecţiile pentru sezonul toamnă-iarnă 2023.

Potrivit unui comunicat de presă, nouă firme românești au expus, în perioada 21-27 februarie, alături de creatori și producători internaționali de elită din domeniu, în showroom-urile din Milano: WESRF THE WORLD (showroom DMVB), CLEMAT DESIGN – Venera Arapu și Hardy Fashion Invest (showroom Guffanti), CO2 YOUNG VOGUE – Carmen Ormenisan (showroom Livia Gregoretti), CIA COUTURE – Inga Valerie (showroom Maccapani) și în cadrul târgului internațional WHITE Milano: ATELIER RALUCA MIHALCEANU, ANNA CAROLINE Fashion Studio, FABRICA 76 DALVINI – Gabriela Vlad și MAESTOSO COUTURE.

Evenimentul este unul din cele patru mari evenimente expoziționale internaționale în domeniul designului vestimentar, marochinăriei și accesoriilor, alături de Fashion Week Londra, Fashion Week Paris şi Fashion Week New York, fiind un reper pentru tendinţele în modă.

Participarea firmelor româneşti la Săptămâna Modei la Milano a fost organizată de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, în colaborare cu patronatul Sfera Factor, în cadrul programului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat.

Simona Mărăscu, ministru consilier BPCE Milano, a vizitat firmele românești expozante și a purtat discuții cu designerii români care și-au exprimat interesul participării la viitoarele ediții Fashion Week Milano, considerat ca fiind, cel mai important eveniment de vizibilitate, imagine și promovare pentru designerii și producătorii români din domeniul modei.

***

Fashion Week Milano este un eveniment de amploare internațională, organizat de Camera Natională de Modă Italiană (Camera Nazionale della Moda Italiana), WHITE Milano fiind un târg de referință de pret-a-porter din cadrul FWM.

Showroom-urile Guffanti, Maccapani, DMVB și Livia Gregoretti sunt unele dintre cele mai importante din lume, înființate la Milano de peste 30 de ani; acestea au reușit să inoveze lumea distribuției internaționale de modă, Guffanti fiind, în acest moment, cel mai important și de referință showroom din Europa.

FOTO: Simona Mărăscu (în mijloc), ministru consilier BPCE Milano, alături de designerii români la Săptămâna Modei de la Milano / Fashion Week Milano, 27 februarie 2023
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente