fbpx
26.8 C
Province of Turin
vineri, iulie 19, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Destinații ecoturistice din România, promovate la Bergamo, în perioada 30 martie – 2 aprilie

Trebuie citit

Maramureș, Retezat – Ţara Haţegului, Colinele Transilvaniei, Băile Tușnad și Împrejurimile, Județul Harghita, se numără printre destinațiile turistice promovate în cadrul Târgului Internațional de Turism „Fiera dei Territori – Agri Travel e Slow Travel Expo”, desfășurat în perioada 30 martie – 2 aprilie 2023.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a participat, în perioada 30 martie – 2 aprilie 2023, la evenimentul de prezentare a destinației turistice România, organizat în cadrul complexului expozițional, la Bergamo, Italia, la invitația organizatorilor Târgului Internațional de Turism „Fiera dei Territori – Agri Travel și Slow Travel Expo (ATEST) – dedicat mediului B2B (30-31 martie pentru operatori ) și B2C (31 martie – 2 aprilie, pentru publicul larg, cu intrare gratuită).

Pe scena evenimentului ce a avut loc la Bergamo, alături de alte destinații turistice recunoscute la nivel național și internațional, Ministerul Turismului din România a promova în rândul iubitorilor de turism outdoor şi slow turism, destinaţiile ecoturistice, regiunile istorice autohtone cu principalele obiective turistice incluse pe lista patrimoniului UNESCO, gastronomia și tradițiile românești.

Participarea României la un astfel de eveniment reprezintă o oportunitate unică de a promova destinațiile turistice ale țării, cu accent pe ecoturism, în fața unui public larg și are ca scop sporirea vizibilității pe plan internațional și totodată, creșterea numărului de turiști străini care ne vizitează țara.

Mai mult, la invitația MAT, a fost alături și Primăria Comunei Vama Buzăului, din județul Brașov, care, în prezent, se află în etapa de evaluare pentru obținerea certificatului de recunoaștere a zonei ca destinație ecoturistică a României. Aflată la poalele munților Ciucaș, Comuna Vama Buzăului, Brașov este renumită pentru puținele locuri cu poluare zero din România, pentru rezervația de zimbri din zonă, precum și pentru peisajele naturale de excepţie.

Printre destinatiile ecoturistice din Romania, desemnate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, se numără:

Eco Maramureș (Mara – Cosău – Creasta Cocoșului), Județul Maramureș: Budeşti, Călineşti, Deseşti, Ocna Şugatag. Valabilitatea statutului: Până în 2026

Retezat – Ţara Haţegului, Județul Hunedoara: Haţeg, Toteşti, Densuş, Sarmizegetusa, Răchitova, General Berthelot, Baru, Sântămărie-Orlea, Sălaşu de Sus. Valabilitatea statutului: Până în 2024

Colinele Transilvaniei, jud. Brașov, Mureș și Sibiu, Județul Sibiu: Agnita, Alțâna, Arpașu de Jos, Ațel, Avrig, Bârghiș, Biertan, Brădeni, Bruiu, Cârța, Chirpăr, Dumbrăveni, Iacobeni, Laslea, Marpod, Merghindeal, Moșna, Nocrich, Porumbacu de Jos, Roșia, Valea Viilor, Vurpăr, Mihăileni, Hoghilag; Județul Brașov: Cincu, Comana, Jibert, Mândra, Rupea, Soarș, Ungra, Viștea, Voila, Ticuș; Județul Mureș: Albești, Apold, Daneș, Saschiz, Vânători. Valabilitatea statutului: Până în 2025

Băile Tușnad și Împrejurimile, Județul Harghita: Băile Tușnad, Cozmeni, Sâncrăieni, Sânsimion, Sântimbru, Tușnad 2023. Valabilitatea statutului: Până în 2026.

Prezenți la Bergamo, orașul care anul acesta a obținut titlul de Capitala Culturii în Italia, reprezentanții MAT au oferit pe parcursul evenimentului, tuturor participanților, informații și materiale de promovare a diverselor posibilități de turism din țara noastră, România devenind astfel, o destinație importantă pe piața turistică din Italia.

Țara Dornelor, Județul Suceava: Vatra Dornei, Poiana Stampei, Coșna, Dorna Candrenilor, Dorna Arini, Șaru Dornei, Panaci, Cârlibaba, Ciocănești, Iacobeni 2019. Statut detinut până în 2022. În prezent, solicitarea pentru prelungirea statutului este în curs de evaluare.

Pentru o prezentare completă a zonelor ecoturistice autohtone, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului se bucură de sprijinul Asociației de Ecoturism din România, care a pus la dispoziție o parte din materialele de promovare a destinațiilor ecologice, precum și a traseelor și activităților din aceste zone. La evenimentul organizat la Bergamo, au fost prezente și autoritățile române din cadrul Consulatului General al României la Milano.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente