fbpx
26.8 C
Province of Turin
vineri, iulie 19, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Diplomă de Onoare înmânată directorului Școlii „Grupul Vatra”, Iurie Raileanu, de Președintele Parlamentului Republicii Moldova

Trebuie citit

GALERIE FOTO/ Moment deosebit. Directorul Școlii de dansuri tradiționale românești „Grupul Vatra” din Torino, Iurie Raileanu, a fost distins de Parlamentul Republicii Moldova cu Diplomă în semn de recunoștință și înaltă apreciere pentru contribuții remarcabile și merite deosebite.

Evenimentul a avut loc la sediul Consulatului General al Republicii Moldova din Milano, duminică, 4 iunie 2023.

Diploma i-a fost înmânată însuși Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. A fost singura distincție oferită, duminică, la Milano, de Președintele Parlamentului Republicii Moldova, în cadrul unei întâlniri avute cu diaspora moldovenească din Italia. Propunerea ca lui Iurie Raileanu să îi fie acordată o Diplomă din partea Parlamentului Republicii Moldova, pentru activitățile deosebite desfășurate pe teritoriul Italiei, a venit, cu câteva săptămâni în urmă, din partea Consulului General al Republicii Moldova în Milano, Oleg Nica. „Noi avem multe asociații care își fac datoria, dar ceea ce face Iurie Raileanu este extraordinar și necesar. Patriotismul lui, iubirea față de țară, profesionalismului lui, eforturile acestui om care vine de la noi, am considerat că trebuie apreciate, prețuite. Întotdeauna va avea parte de toată susținerea și sprijinul nostru în tot ceea ce face!”, a declarat pentru Revista IR, Consulul General al Republicii Moldova la Milano. La rândul său, Igor Grosu a mulțumit concetățenilor săi pentru implicarea în promovarea frumoasă și corectă a Republicii Moldova peste hotarele țării, precum și pentru faptul că, deși sunt departe de casă, oamenilor le pasă de ceea ce se întâmplă în țară, muncind pentru ca familiile lor să o ducă mai bine. De asemenea, președintele Parlamentului Republicii Moldova le-a dat asigurări că, împreună cu echipa sa, va munci pentru a contribui la rezolvarea problemelor pe care le întâmpină diaspora și va depune în continuare eforturi pentru a construi o societate și o țară în care oamenii să își dorească să se întoarcă. De la Milano, Președintele Parlamentului Republicii Moldova a plecat spre Padova, acolo unde urmează să se întâlnească cu alți cetăţeni.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente