fbpx
17.5 C
Province of Turin
vineri, iunie 21, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Drapelele României și Moldovei vor fi purtate cu mândrie de dansatorii de la Grupul Vatra, la parada Carnavalului din Venaria Reale

Trebuie citit

Imagini cu parada vor fi transmise ÎN DIRECT pe pagina de Facebook “Grupul Vatra”

Va fi o explozie de culori și veselie duminică, 4 februarie, pe străzile centrale din Venaria Reale! Ansamblul Strămoșeasca și adolescenții de la Vatra Junior, din cadrul școlii de dans Grupul Vatra din Torino, vor reprezenta România și Moldova, la ediția 46 a Carnavalului din Venaria Reale

Parada dedicată Carnavalului va reuni mai multe grupuri locale de artiști, dansatori și majorete.

Drapelele României și Moldovei vor fi purtate cu mândrie la parada participanților de două dintre ansamblurile Școlii de dansuri tradiționale, Grupul Vatra din Torino: Ansamblul Strămoșească și Vatra Junior.

Îmbrăcați în portul tradițional, ei vor defila în pași de dans pe străzile orașului Venaria Reale, circa opt kilometri. De-a lungul paradei, vor avea loc și opriri pentru momente artistice cu dansuri folclorice. În hore, alături de dansatorii de la Grupul Vatra, se vor putea prinde și cei ce vor veni să îi admire, duminică, 4 februarie, în Venaria Reale (zona centrală), în jurul orei 13:00.

Va fi o sărbătoare a frumosului și bucuriei!

Participarea la ediția a 46-a a Carnavalului este posibilă datorită invitației făcute de autoritățile italiene, precum și sprijinului acordat de Primăria din Venaria Reale.

Reamintim, la predarea cheii orașului de primarul localității din Venaria Reale, moment ce marchează începerea oficială a Carnavalului, Moldova și România au fost reperezentate de doi dintre elevii școlii Grupul vatra, Rodica și Vasile. Evenimentul s-a desfășurat în sediul Primăriei din Venaria Reale, într-un cadru restrâns.

Elevii scolii Grupul Vatra, din Ansamblul Stramoseasca, la deschiderea oficiala a Carnavalului, editia 2024, din Venaria Reale.
Elevii scolii Grupul Vatra, din Ansamblul Stramoseasca, la deschiderea oficiala a Carnavalului, editia 2024, din Venaria Reale.
IMAGINI DIN ARHIVA: Ansamblul Stramoseasca la Carnavalul din 2023, Venaria Reale
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente