fbpx
19.7 C
Province of Turin
joi, iunie 13, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

„Drepturile angajaților din sectorul turistic și hotelier HoReCa”, sesiune informativă  organizată la sediul Asociației Primo Passo din Torino

Trebuie citit

Întâlnirea adresată angajaţilor HoReCa, în scop informativ, a fost organizată de Organizaţia Sindicală CISL FISASCAT din Torino – Biroul de Conflicte la locul de Muncă CISL din Torino, cu sprijinul Ambasadei României în Italia și Consulatului General al României la Torino, în parteneriat cu Revista IR.

Sesiunea informativă – cea de-a treia după cele organizate în luna februarie, respectiv luna mai – i-a avut în centrul atenției pe angajații și angajatorii din domeniul HoReCa, oferind informații utile cu privire la drepturile, beneficiile și obligațiile prevăzute de Contractul Colectiv de muncă la nivel național, în Italia.

Au intervenit la acest eveniment: Consulul General al României la Torino, Ioana Gheorghiaş, Secretarul General Fisascat CISL Torino, Olga Longo, Atașatul pe probleme de muncă și sociale din cadrul Ambasadei României în Italia, Roxana Iliescu, delegatul din partea sindicatului FISASCAT, Maria Iliescu, precum și reprezentatul Biroului Conflicte la locul de Muncă CISL Torino, Enăşcuţ Marcelin.

Evenimentul a fost moderat de jurnalista Luiza Diculescu.

În speţă, o serie de date importante au fost aduse în atenţia participanţilor de Consulul General al României la Torino, Ioana Gheorghiaş. Astfel, persoanele participante au fost informate cu privire la numărul mare de activităţi antreprenoriale deţinute de conaţionalii noştri, pe teritoriul Provinciei Torino.

Prin urmare, în Provincia Torino Torino, 31.219 de activități antreprenoriale sunt deţinute de cetăţeni străini, conform ultimelor date publicate, în luna iunie 2023, de Camera de Comerţ din Italia. Din acest total, un procent de 23,2 reprezintă activităţi gestionate de antreprenori români. În acest clasament, românii sunt urmați de marocani, cu 13% din total.

Menţionăm, în context, şi faptul că Torino ocupă locul trei în Italia, după Roma și Milano, la capitolul firme străine care operează în teritoriu, potrivit completărilor făcute în cadrul sesiunii informative, de Consulul General al României la Torino.

La rândul său, reprezentanta FISASCAT, Olga Longo, a oferit, în această sesiune hibrid – desfășurată fizic în strada Gressoney 29/B la Torino, la sediul Asociației Primo Passo, dar și online, printr-o transmisiune LIVE pe pagina Facebook a Revistei IR www.facebook.com/rivistair, informații privind sprijinul pe care sindicatul CISL, și mai ales compartimentul FISASCAT, îl acordă tuturor angajaților și angajatorilor  în domeniu. 

Totodată, Atașatul pe probleme de muncă și sociale din cadrul Ambasadei României în Italia, Roxana Iliescu, a pus la dispoziția participanților date, contacte web și numere de telefon utile, necesare persoanelor care pot avea neclarități sau situații de clarificat în ceea ce priveşte sectorul HoReCa.

De asemenea, reprezentatul Biroului Conflicte la locul de Muncă CISL Torino, Enăşcuţ Marcelin, precum şi delegatul din partea sindicatului FISASCAT, Maria Iliescu, au răspuns întrebărilor primite din partea participanţilor la eveniment.

Aceste întâlniri informative vor continua şi vor avea în centrul atenţiei diferite contracte de muncă ale românilor ce activează pe teritoriul Italiei, în diferite domenii. Toate întâlnirile se vor desfăşura atât fizic, cât şi ONLINE (LIVE pe pagina de Facebook: Revista IR).

Rămâneţi aproape! Vom reveni, curând, cu informaţii!

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente