fbpx
17.3 C
Province of Turin
luni, mai 20, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

„…eu nu am făcut nimic pentru  România! Eu sunt România!”(Luiza Diculescu)

Trebuie citit

Luiza Diculescu,jurnalist la Radio Torino Internațional și P.R. la Școala Grupul Vatra din Torino, nominalizată  în „Gala TOP 100 Români de Pretutindeni” RePatriot 2023!

La București se desfășoară în aceste zile ( între 5 și 8 octombrie 2023), cea de-a VIII a ediție a Summit-ului „RePatriot”sub sloganul „Credem în România”,la Opera  Națională din  București, cu scopul de a aduce mai aproape de România,acasă, cât  mai mulți români, oameni de afaceri, oameni de succes din diaspora. 

Pentru inspirația, pentru seriozitatea cu care-și practică profesia , pentru dragul de  România pe care-l sădește în sufletul torinezilor și-n sufletul românilor din Piemont cel puțin, Luiza Diculescu, jurnalistă româncă născută la Craiova a urcat pe scena Operei Naționale în această seară nominalizată în TOP-ul celor 100 de Români de  Pretutindeni care aduc România mai aproape in sufletul Diasporei din nordul Italiei. 

De zece ani vocea Matinalului de la Radio Torino Internațional (www.torinointernational.com),de doi ani director editorial al revistei bilingve  Inspirație Românească (Revista IR www.revistair.com), dar și PR al Școlii Grupul  Vatra din Torino, Luiza Diculescu se identifică profund cu țara de unde a plecat pentru a iubi-o mai mult, pentru a aduce-o mai aproape semenilor săi de dincolo de hotare.

În cadrul Școlii Grupul Vatra,Luiza Diculescu a creat și un Atelier de Comunicare în limba română, unde copii români născuți în Italia,copii moldoveni născuți  în Italia, sau în familii mixte,învață și se familiarizează cu limba și literatură română, cu arta, folclorul și dansul popular tradițional,cu jurnalismul și arta dramatică. 

Pentru TVR, Luiza a declarat în această seară: ” Tot ceea ce am realizat în acești  ani departe de țara mea, a devenit foarte simplu în momentul în care am realizat că  am o datorie…De fapt,când simți că TU ești România în afara granițelor sale, ai o datorie față de pământul care te-a plămădit. Întreg succesul meu vine din credința aceasta nestrămutată în România și din autenticitatea sentimentului prin care-mi  desfășor  profesia, prin ADEVĂR.”

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente