fbpx
17.5 C
Province of Turin
vineri, iunie 21, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Evenimentul artistic și cultural „Armonii de toamnă” a ajuns la cea de-a X-a ediție

Trebuie citit

Ediția a X-a Atelierului de Creație „Armonii de toamnă” a strâns duminică (6 noiembrie 2022), zeci de artiști, la sediul Asociației Frăția din Torino, ca-ntr-un buchet autumnal alcătuit din poezie, muzică, desen, eseu, pictură și acorduri muzicale.


Protagonista spectacolului a fost „Toamna românească” ce a unit Duminică, „în cuget și-n simțiri”, românii din Torino, într-un cadru festiv, de sărbătoare, de bogăție a cuvântului și a cântului.

Nu au lipsit surprizele muzicale, colorate, care au dat acestei după-amiezi de toamnă târzie un farmec deosebit.

„Armonii de Toamnă” este o temă propusă de Biblioteca Grigore Vieru din Torino, prin inițiatoarea Atelierului de Creație, Gherghina Tofan, poetă dobrogeană, unul dintre fondatorii Bibliotecii sus-numite, inaugurată la 2 iunie 2013, în cadrul Asociației Frăția, din Torino, voluntar pe lângă Școala de Cateheză a Bisericii Sf. Parascheva, cu numeroase versuri publicate de-a lungul ultimilor ani, în volume proprii sau în diferite antologii.

Au conturat acest spectacol deosebit numeroși copii, elevi ai Atelierului de limba română și comunicare din cadrul școlii Grupul Vatra din Torino, tineri ai Laboratorului Pro -Art Junior din cadrul Asociației Frăția, în timp ce pictori mici și pictori mari au delectat sala plină-ochi de spectatori care și-au umplut inimile de bucuria culorilor, de vocile tinerilor protagoniști, viitori artiști.

La desăvârșita organizare au contribuit gazdele Asociației Frăția, sub îndrumarea președintelui asociației, Aurelia Miriță, precum și coordonatoarele activităților din cadrul Bibliotecii Grigore Vieru, Laura Nicoară și Aida Popa, alături de Ina Popov, profesoară de muzică și canto și Maestrul Vasile Stan, profesor de muzică și instrumente, îndrumător al grupului Pro-Art Junior.

Toți participanții au fost distinși de Asociația Frăția cu diplome de participare, în semn de apreciere pentru talentul și implicarea lor.

De asemenea, Revista IR – Inspirație Românească a oferit copiilor carioci, alaturi de îndemnul de a-și colora cât mai frumos viitorul.

Felicitări tuturor participanților!

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente