fbpx
15.3 C
Province of Turin
vineri, iunie 21, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

EXCLUSIV IR: Povestea moldovencei, membră a faimoasei orchestre Sanremo, ediţia 2024

Trebuie citit

După o muncă asiduă și un talent incontestabil, Mariana Dudnic este şi în anul 2024 una dintre puţinii muzicieni care îi însoțeşte cu vioara ei pe artiștii care urcă pe scena prestigiosului Festival de muzică de la Sanremo, în perioada 6 – 10 februarie.

Cu un an în urmă, îndată după evoluţia sa pe scena Festivalului Sanremo, din februarie 2023, Revista IR a stat de vorbă cu Mariana Dudnic şi i-a aflat povestea. 

Originară din Chișinău, Mariana Dudnic a început să studieze vioara la vârsta de 5 ani, dar pasiunea avea să o descopere mult mai târziu, în adolescență.

Tânăra artistă a studiat Liceul de muzică Ciprian Porumbescu din Chișinău pe care l-a absolvit în 2001. Ulterior, a fost admisă la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Aici, a studiat vreme de un an, până în 2002, cânt începe să studieze la Conservatorul de muzică “Santa Cecilia” din Roma, instituţie pe care a absolvit-o în 2006. 

De atunci, viața ei a continuat în Cetatea Eternă

Puteţi citi povestea Marianei Dudnic, aici: Povestea moldovencei care a făcut parte din faimoasa orchestră a Festivalului de la Sanremo

Povestea Marianei Dudnic a apărut şi în paginile Revistei IR, versiunea tipărită, în numărul din luna iunie 2023.

FOTO: Facebook

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente