fbpx
17.5 C
Province of Turin
vineri, iunie 21, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Exemplare de bonsai într-un muzeu în aer liber din Torino

Trebuie citit

Bonsaii sunt copaci mici care devin adevărate opere de artă cu puțină răbdare și pricepere. Acești arbori pitici au cucerit, de-a lungul anilor, mulți artiști și mulţi specialişti în ştiinţe ale plantelor.

Originar din China, Bonsai a ajuns în Japonia în anul 700 d.Hr. Termenul „bonsai” în japoneză combină „Bon” care înseamnă „ghiveci” și „Sai” care înseamnă „a planta”, și transmite ideea de „arbore pus într-un ghiveci”.

Faima lor s-a născut în grădinile budiste, unde creșterea acestor arbori mici însemnă să înveți ce este răbdarea. Arta de a-i da formă îşi are rădăcinile în această practică, urmarind cresterea naturala a copacilor.

La Torino, în Muzeul de Artă Orientală (M.A.O.), se deschide un muzeu în aer liber pentru acești copaci frumoși. Până pe 31 mai 2024 vom putea admira 8 exemplare într-o grădină îngrijită specialistul italian, pasionat de bonsai, Massimo Bandera. El le va înlocui periodic, alegându-i în funcţie de anotimpuri și de simbolismul chino-japonez.
Datorită acestei expoziții, vom avea ocazia să descoperim civilizația japoneză dintr-o nouă perspectivă, prin magia conținută în fiecare mică frunză de Bonsai.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente