fbpx
20 C
Province of Turin
joi, iunie 13, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Festivalul Medieval din Avigliana: Portul tradițional românesc, alături de portul medieval, în onoarea Contelui Rosso

Trebuie citit

Costumul tradițional românesc a fost purtat de doi elevi ai școlii de dansuri tradiționale Grupul Vatra din Torino 

Festival medieval din Avigliana, ajuns la cea de-a 40-a ediție, este un eveniment ce comemorează, în fiecare an, figura contelui Amadeus al VII-lea de Savoia și splendoarea epocii sale printr-un „Palio istoric” captivant, organizat sub patronajul Primăriei din Avigliana și orașului Torino.

La acest prestigios evenimnet, portul tradițional românesc a fost expus de Valerica Iosif și Marius Dobrilă, membri ai Ansamblului Strămoșeasca din cadrul Școlii de dansuri tradiționale Grupul Vatra din Torino, din dorința de a transmite și altor naționalități farmecul tradiției și portului românesc.

La fiecare sărbătoare ne îmbrăcăm în costumul popular strămoșesc cu mare mândrie, fie că mergem la biserică sau la diferite spectacole la care suntem invitați, luăm cu noi rădăcinile strămoșești pentru că așa simțim!”, a declarat Marius Dobrilă pentru Revista IR.

Peste 700 de persoane au participat duminică, 18 iunie 2023, la Festivalul din Avigliana, oameni veniți să admire parada de costume, precum și să-și umple sufletul cu bucurie și frumos.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente