fbpx
9.8 C
Province of Turin
joi, mai 23, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Forum de afaceri România-Piemonte, la Torino

Trebuie citit

Prefectul orașului Torino, Raffaele Ruberto: „28 la sută dintre antreprenorii străini, din Piemonte, sunt români”

Forumul economic România – Piemonte se desfășoară marți, 25 octombrie 2022, la Circolo della Stampa – Palazzo Ceriana Mayneri din Torino, cu participarea președintelui Regiunii Piemont, Alberto Cirio, prefectului orașului Torino, Raffaele Ruberto, Ambasadoarei României în Republica Italiană, Gabriela Dancău, a Consulului General al României la Torino, Ioana Gheorghiaș, precum și a secretarului de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, Lucian-Ioan Rus.

Peste 100 de reprezentanți ai companiilor românești și italiene, atât din țară, cât și din Italia, participă la această întâlnire.

In deschiderea evenimentului, prefectul orașului Torino, Raffaele Ruberto, a ținut să sublinieze importanța numerică a conaționalilor noștri, precum și prezența afacerilor deținute de cetățeni români pe teritoriul Regiunii Piemont.

„În Provincia Torino sunt stabiliți oficial nouă zeci de mii de români, iar jumătate dintre aceștia locuiesc în orașul Torino. Totodată, 28 la sută dintre studenții străini din cadrul Universității din Torino sunt de origine română. În ceea ce privește mediul de afaceri, 23 la sută dintre antreprenorii străini, din teritoriul nostru, sunt români. Așadar, 1 din 4 antreprenori străini este de origine română”, a subliniat prefectul orașului Torino, în deschiderea Forumului de afaceri România-Piemonte.

Evenimentul este organizat de Ambasada României în Republica Italiană și Consulatul General al României la Torino, în cooperare cu Regiunea Piemont și Centrul Extern pentru Internaționalizare Piemont, organizează Forumul de Afaceri România-Piemont: noi oportunități de colaborare în sectorul industrial.

Obiectivul evenimentului este acela de a prezenta mediului de afaceri piemontez informații despre economia României și oportunitățile bilaterale de afaceri și investiții. Forumul include și o sesiune de reuniuni bilaterale între companii românești din industria mecatronică și automatizări industriale, interesate de consolidarea prezenței lor pe piața italiană, precum și firmele italiene prezente la eveniment.

Știre în curs de actualizare!

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente