fbpx
marți, aprilie 23, 2024

FOTO ATELIER DE MĂRȚIȘOR | Povești pe Funia Timpului, la Grupul Vatra din Torino 

Trebuie citit

În luna lui Făurar, în chiar ziua de Dragobete, Școala de dansuri tradiționale Grupul Vatra din Torino a organizat un atelier de confecționat mărțișoare. Magia împletirii armonioase a firului alb-roșu a fost transmisă elevilor sâmbătă, 24 februarie, de experta în cusături tradiționale de la Grupul Vatra, Narcisa Razma Apostol. 

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul acțiunii denumite „Primăvara din Balcani în alb și rosu / La Primavera dei Balcani in bianco e rosso”, manifestare care, an de an, reunește comunități de români, moldoveni și bulgari, pentru a marca sărbătoarea Mărțișorului, o tradiție comună ale celor trei comunități. Această acțiune este organizată în fiecare an de Asociația bulgară din Milano, „QUI Bulgaria„, parteneri ai școlii Grupul Vatra de ani buni, în numeroase evenimente folclorice și tradiționale. 

Cu dor de casă și emoția pe care ne-o stârnesc întotdeauna tradițiile și obiceiurile noastre, copiii au prins pe Funia Timpului propriile zâmbete, speranțe și gânduri luminoase, așa cum ne îndeamnă, de altfel, această sărbătoare milenară protejată la nivel mondial inclusiv de UNESCO. 

Dincolo de împletirea firului alb-roșu, elevii veniți la atelierelul organizat de Grupul Vatra s-au distrat și au modelat inclusiv mărțișoare din lut polimeric. Din mânuțele lor au ieșit amulete aducătoare de noroc și demne de toată admirația. 

Atelierul de confecționat mărțișoare s-a desfășurat gratuit, la sediul Școlii Grupul Vatra, situat în Via Gressoney, nr. 29/B,  Torino. 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente