fbpx
15.3 C
Province of Turin
vineri, iunie 21, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

„In libro veritas!”- de Ziua Internațională a Cititului Împreună (Z.I.C.I.)   

Trebuie citit

Ziua Internațională a Cititului Împreună (Z.I.C.I.)World Read Aloud Day (WRAD) se desfășoară anual, fără o dată fixă.

Ziua Internațională a Cititului Împreună (Z.I.C.I.)   -World Read Aloud Day (WRAD) este o actiune care a fost inițiată de LitWorld -o organizație nonprofit, în 2007, si care se desfășoară anual, fără a avea o dată fixă.

In 2024, se desfășoară pe 7 februarie, și copiii și adulții sunt încurajați să ia o carte, să găsească audiență și să citească cu voce tare.

Evenimentul este celebrat în peste 170 de țări,și-și propune să strângă oameni și comunități prin puterea cuvintelor.

Ziua Internaţională a Cititului Împreună se organizează pentru a sărbători puterea lecturii cu voce tare, cu scopul de a crea comunităţi şi de a împărtăşi poveşti, dar şi pentru a susţine literaţia ca drept uman fundamental.

Tema anului 2024, concentrându-se asupra benzilor desenate care îmbină atât de frumos textul cu arta ilustrată, este unul din primii pasi ai lecturii propriu-zise.

Credem că atunci când citim împreună cu copiii, schimbăm de fapt lumea, iar insuflarea dragostei pentru cărți este unul dintre cele mai mari daruri pe care orice adult le poate oferi unui copil.

 Îndemnul redacției noastre , azi, este spre lectură …întrucât este  cel mai eficace mod de dezvoltare a creativității, a empatiei și a gândirii coerente.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente