fbpx
marți, aprilie 23, 2024

Instructori și coregrafi din străinătate și din România, reuniți la Bușteni

Trebuie citit

Trei zile cât o sărbătoare a dansului folcloric românesc

Centrul de Perfecționare Profesională Bușteni, a XIII – a ediție a Colocviului Național “Coregrafia Dansului Tradițional Astăzi”, întâlnire organizată în stațiunea montană Bușteni din România, în perioada 13 – 16 Octombrie 2022.

Cu obiectivul cunoașterii, promovării și valorificarii jocurilor tradiționale românești, s-au adunat, la Bușteni, maeștri și profesori coregrafi, instructori, dansatori, directori și referenți din cadrul instituțiilor culturale, dar și personalități din domeniul culturii și artei care sunt interesați de păstrarea autenticității tradițiilor și dansului românesc, potrivit comunicatului remis de organizatorii evenimentului, și anume Asociația Așezămintelor Culturale, al cărei președinte este Maestrul coregraf Ionel Garoafă, precum și Centrul Județean de Cultură Prahova.

Din dorința de a transmite jocul tradițional autentic românilor din Italia, la această reuniune iau parte inclusiv directorul și coregraful școlii de dansuri populare Grupul Vatra din Torino, precum și instructoarea Carmen Rotariu.

Evenimentul se desfășoară cu prilejul celei de-a XIII – a ediții a Colocviului Național “Coregrafia Dansului Tradițional Astăzi”.

FOTO, de la stânga spre dreapta: Carmen Rotariu, instructor „Grupul Vatra”, alături de Vasile Stoia – profesor coregraf la școala de dans „Vasile Stoia” din Sibiu și Iurie Raileanu, directorul și coregraful școlii „Grupul Vatra” din Torino

CITEȘTE MAI MULE AICI: Bușteni – Trei zile de seminarii și tradiții coregrafice de la mai marii dansului folcloric

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente