fbpx
9.3 C
Province of Turin
vineri, mai 24, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Întâlnirea ambasadorului României, Gabriela Dancău, cu primarul orașului Milano, Giuseppe Sala

Trebuie citit

Consolidarea și dezvoltarea relațiilor între Milano și România, prin intermediul oportunităților de investiții economice reciproce, al colaborărilor universitare și schimburilor culturale, dar și rolul de liant al comunității românești, au fost subiectele principale de pe agenda întâlnirii dintre ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, și primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, desfășurată la Palazzo Marino, informează printr-un comunicat Ambasada României în Italia.

Ambasadorul Gabriela Dancău a mulțumit edilului pentru sprijinul continuu și deschiderea pe care autoritățile locale milaneze o manifestă atât față de Consulatul General al României la Milano, cât și față de cetățenii români rezidenți. În context, a mulțumit pentru gestul de a o include pe marea soprană Hariclea Darclée în proiectul „Milano é Memoria”, un omagiu comun italo-român, adus marii soprane. Aceasta a reiterat relația excelentă dintre România și Italia, pornind, în special, de la punctele comune dintre cele două state: fundamentul cultural comun latin, numărul mare de familii mixte, precum și raporturile economice istorice excelente.

Ambasadorul a adus în prim plan și intensificarea schimburilor economice dintre cele două state cu o valoare record de peste 20 de miliarde de euro, dar și posibilitatea parteneriatelor economice între mediul român și italian pentru atragerea fondurilor alocate prin PNRR.

Un subiect important în cadrul discuțiilor l-a constituit comunitatea românească, foarte bine integrată, primarul Giuseppe Sala stabilind inclusiv linii de colaborare în acest sens cu instituțiile românești. Primarul capitalei lombarde a mai precizat că apreciază rolul comunității românești în țesutul milanez, în toate domeniile în care românii își desfășoară activitatea.

Întâlnirea a fost ocazionată și de prezentarea consulului general desemnat al României la Milano, doamna Liliana Iacob și a creat premisele pentru o cooperare solidă între ambasadă și consulatul general, pe de o parte, și autoritățile locale, pe de altă parte.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente