fbpx
17.5 C
Province of Turin
vineri, iunie 21, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

IT-alert | Luni,22 ianuarie 2024,la ora 12.00,al doilea test în orașul metropolitan Torino și în zonele învecinate

Trebuie citit

Al doilea test al noului sistem național de alertă publică pregătit de Departamentul Protecției Civile,luni, 22 ianuarie, la orele 12.00, la Torino și în Piemonte, în general,va declanșa alarma tuturor telefoanelor mobile din zona.


Al doilea test al It-Alert, după cel din 14 septembrie 2023, va avea loc în Torino și  împrejurimi  luni, 22 ianuarie 2024, când telefoanele mobile ale celor ce se vor  afla  în orașul Torino și în împrejurimi, vor suna simultan, dar fără nici un real motiv de alarmă.

Este un test al noului sistem național de alarmă publică,pregătit de Departamentul Protecției Civile în Italia. 

Telefoanele mobile, așadar, la ora 12:00 luni, 22 ianuarie, vor emite  un sunet distinctiv diferit de cel al notificărilor obișnuite, și vor primi un mesaj privind o ipotetică alarmă cauzată de emisia de material radioactiv din centrala nucleară din Saint-Alban,centrală situată în Franța, dar la mai puțin de 200 km de granița cu Italia.

Cei ce vor primi mesajul nu vor avea motive de teamă, și va fi nevoie doar să-l citească, glisand apoi notificarea pentru a confirma primirea.

via : https://www.regione.piemonte.it/web/pinforma/notizie/it-alert-lunedi-22-gennaio-secondo-test-torino-provincia?fbclid=IwAR0bZ0KHqaeYasAAE3-wi5yscuCsW5RwsXDlyCjJCutsFhdByimdMluMzg8

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente