fbpx
marți, aprilie 23, 2024

“Italia, lasă-te surprinsă de România!” | Campanie de promovare turistică a României, la Roma și Milano

Trebuie citit

O campanie outdoor de promovare a României ca destinație turistică se desfășoară în perioada 26 martie – 24 aprilie în Roma și Milano, beneficiind de o expunere maximă în perioada sărbătorilor pascale. Inițiativa își propune să atragă atenția publicului italian asupra diversității ofertei turistice din România, punând accentul pe turismul cultural și cel de aventură.

În cadrul campaniei, 90 de autobuze urbane din Roma sunt acoperite cu imagini reprezentative pentru România, generând peste 23 de milioane de vizualizări pe parcursul a 21 de zile. În Milano, 100 de panouri din 67 de stații de metrou prezintă atracțiile turistice ale României, iar 2 tramvaie urbane sunt integral acoperite cu imagini sugestive, așteptându-se peste 40 de milioane de vizualizări.

Obiectivele turistice selectate pentru promovare sunt Transfăgărășanul, Mănăstirea Sucevița și Castelul Peleș, fiecare imagine fiind însoțită de un cod QR care oferă accesul la informații detaliate despre destinațiile prezentate.

Fotografia care ilustrează Transfăgărăşanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, este reprezentativă pentru turismul de aventură și turismul în natură. Imaginea cu Mănăstirea Suceviţa, înscrisă în patrimoniul mondial UNESCO, pune în valoare turismul cultural, mănăstirile din nordul României fiind destinații de mare interes pentru turiștii italieni. Castelul Peleș, reședința de vară a regilor României, este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice, cu acces facil din București.

Italia a fost în 2023 a doua țară emițătoare de turiști străini în România, numărul vizitatorilor italieni fiind cu 50% mai mare față de anul precedent. Roma și Milano se numără printre cele mai vibrante și influente centre culturale și economice din Europa, cu un flux constant de turiști pe tot parcursul anului.

Proximitatea geografică, legăturile istorice puternice și afinitățile culturale dintre România și Italia, dar și numeroasele legături aeriene directe între Milano și 7 orașe românești, respectiv Roma și 9 orașe din România, asigură premisele creșterii fluxului de turiști italieni către destinațiile turistice din România.

Campania de promovare turistică a României la Roma și Milano este organizată de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, cu sprijinul IGCDecaux. Pentru mai multe informații și pentru a descoperi frumusețile României, vizitați https://www.facebook.com/romaniatravel.ro.

ARHIVA FOTO: Italia, lasă-te surprinsă de România! | #MEAT derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente