fbpx
Acasă Cultură Artă Lumea incredibilă a lui Tim Burton, expusă la Mole Antonelliana din Torino

Lumea incredibilă a lui Tim Burton, expusă la Mole Antonelliana din Torino

0
4
SURSA FOTO: https://www.museocinema.it/it/mostre/il-mondo-di-tim-burton

De Beatrice Lucaci

În perioada 11 octombrie – 7 aprilie 2024, la Mole Antonelliana, prinde viață o expoziție dedicată unuia dintre cei mai iubiți regizorii și artiștii, atât de adulți, cât și de copii: Tim Burton.

Această expoziție prezintă arhiva personală a lui Tim Burton, arătând lumii creativitatea sa unică. Expoziția este o călătorie în imaginația extraordinară a lui Burton, unde schițele și desenele sale prind viață și devin parte din autobiografia regizorului.

Evenimentul oferă șansa de a admira procesul creativ al lui Burton, din copilărie până în momentul în care a devenit o icoană a cinematografiei. Sunt expuse desene, schițe și producții care au creat lumea fascinantă și infricosaroare a lucrărilor sale cinematografice.

Expoziția este împărțită în 9 secțiuni tematice, fiecare dintre acestea reprezentând o parte din evoluția artistică a lui Tim Burton, şi oferă peste 500 de lucrări originale și inedite.

Expoziția este deschisă în fiecare zi de la 9:00 la 19:00. Singurele excepții sunt marți, sâmbătă și duminică, când este închisă.

Această expoziție este o oportunitate unică de a explora lumea lui Tim Burton și de a descoperi secretele din spatele unora dintre cele mai celebre lucrări cinematografice din toate timpurile.

SURSA FOTO: IL MONDO DI TIM BURTON | Museo Nazionale del Cinema (museocinema.it)