fbpx
19.7 C
Province of Turin
joi, iunie 13, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Magia coronițelor de Sânziene, de la Vatra din Torino, la româncele din Milano

Trebuie citit

MILANO: Cu prilejul spectacolului dedicat Zilei Universale a Iei, la care duminică, 25 iunie 2023, au participat și dansatorii de la Grupul Vatra, tradiția coronițelor din sânziene a fost dusă și la Milano.

Dis-de-dimineață, fetele au cules flori de câmp din zonele limitrofe orașului Torino și au umplut coșurile cu flori…

La confecționarea lor au participat elevele din Atelierul de cusut cămăși autentice tradiționale, precum și membre ale Ansamblului Strămoșeasca, care și-au întins poalele catrințelor pe iarba verde de la poalele Castelului Sforzesco din Milano (unul dintre cele mai mari castele din Europa).

Bineînțeles, copiii erau curioși să afle tainele ,,coroniței din flori de sânziene„ și au participat cu voioșie la confecționarea lor.

Coronițele au fost oferite în dar fetelor din Ansamblul Mugurel și Ansamblul Vatra Junior, dar și gazdelor din Milano, care au fost foarte încântate.

Flori de sânziene au fost oferite și oficialitătilor locale, precum Consulului Cosmin Gabriel Ungureanu, din cadrul misiunii diplomatice de la Milano, si sotiei acestuia, bucurându-se și, totodată, felicitându-ne pentru promovarea tradițiilor românești peste hotare.

Semnificația coroniței de sânziene:

🌾Ele aduc în schimb sănătate, bunăstare și noroc locuinței si familiei.

🌾Se spune că dorințele puse în acest timp se îndeplinesc și că se pot înfăptui minuni.

🌾Zvârlirea lor pe casă , în aer sau chiar pe apă arată voința împlinirii dorințelor .

Atât la Torino cât și la Milano elevii școlii de dans Grupul Vatra și-au pus câte o dorință în suflet , iar unii dintre ei au pus coronițele pe apă, alții le-au zvârlit în aer!

Să fie spre împlinire dorințelor de folos!

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente