fbpx
19.7 C
Province of Turin
joi, iunie 13, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

„Magia dansului“ a cuprins Grupul Vatra! Elevii celei mai mari școli de dansuri tradiționale din Diaspora, la seminar cu Maestrul Vasile Stoia

Trebuie citit

Din inițiativa directorului și coregrafului Școlii Grupul Vatra din Torino, Iurie Raileanu, elevii săi au șansa, an de an, să primească lecții de dansuri de la mari coregrafi din România și Moldova.

Anul acesta a debutat la Vatra cu noi oportunități! Astfel, în perioada 15 – 21 ianuarie 2024, elevii de la Vatra învață dansuri populare de la Maestrul Vasile Stoia.

„Este, ca de obicei, o reală satisfacție să ofer elevilor mei posibilitatea de a învăța de la maeștrii renumiți în arta dansului tradițional. Grupul Vatra este o școală în care elevul are șanse de creștere, pentru că de aceea este o școală. Inclusiv prin aceste seminarii, acest schimb de experiență, oferim elevilor oportunități de creștere și, totodată, îmbogățim permanent repertoriul Școlii Grupul Vatra”, a declarat pentru Revista IR, coregraful și directorul școlii Grupul Vatra, Iurie Raileanu. 

Vasile Stoia, creatorul celui mai mare seminar coregrafic din Romania, „Magia dansului“, este și dansator profesionist la Junii Sibiului, fiind, totodată, și fondatorul școlii de dansuri din Sibiu, „Vasile Stoia”.

Vicepreședinte al CIOFF (Consiliul International de Organizare a Festivalurilor Folclorice), Vasile Stoia este absolvent al Școlii Naționale de Gaz, apoi al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“. De asemenea, Stoia a absolvit și cursurile Universității „Lucian Blaga“ Sibiu, secția Ecologie și Protecția Mediului.

Reamintim, în context, au trecut pragul Școlii Grupul Vatra, până astăzi, maeștrii coregrafi Ionel Garoafă, Simion Cherecheș, Constantin Șeremet și, iată, în luna ianuarie 2024, Maestrul Vasile Stoia.

Rămâneți aproape! Cu alte noutăți de la sediul școlii Grupul Vatra din Torino, vom reveni curând!

Amănunte despre Grupul Vatra și pe site-ul oficial: www.grupulvatra.com

#dansultraditional #traditii #folclor #grupulvatra #danseazaromaneste #iurieraileanu #vasilestoia

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente