fbpx
26.8 C
Province of Turin
vineri, iulie 19, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Mai multe generații, un singur DJ: Dj Nick!

Trebuie citit

DJ Nick lucrează la Radio Torino Internațional de 12 ani, adică din primele secunde în care pe acest post de radio  s-a auzit, pentru prima dată, în limba română: “Bun găsit, prieteni!”

Locuiește în Italia de circa 20 de ani, dar nu a uitat niciodată tărâmul de poveste în care a venit pe lume. 

“M-am născut în Carcaliu, un loc magnific de pe malul drept al Dunării albastre. Pentru mine, acel loc este și va rămâne un tărâm de poveste, locul unde mi-am petrecut copilăria și în care mă întorc, an de an, cu mare drag”, ne-a spus el, cu prilejul unui interviu acordat, recent, Revistei IR. 

Când a ajuns în Italia, nu era pasionat de muzică. Destinul a făcut, însă, ca primul său loc de muncă să fie într-un club. Din acel moment, lucrurile au urmat o cale firească. “Prietenii, anturajul, m-au făcut să mă îndrăgostesc de acest job, de muzica și de tot ce înseamnă lumea de noapte, dj, spectacole, evenimente”, a continuat el. 

Și tot mâna destinului a fost atunci când, în acel club, a cunoscut un alt Dj care, văzându-l la pupitru, l-a plăcut atât de mult încât “l-a obligat” să se înscrie la cursuri de formare. 

“Pe atunci, exista, în Torino, o agenție care se ocupa de aceste cursuri și tot această agenție – dacă treceai examenul – îți asigura evenimente în fiecare weekend. Din 12 înscriși, în acea sesiune de cursuri, au trecut examenul doar 2. Eu și încă un tip”, a mai spus Nick, întorcându-se pe firul timpului. 

Era vremea discurilor de vinil. Adică, timpul în care, înainte de a fi cool, trebuia să fii foarte bun.

“Toate cursurile și examenele se făceau doar cu discuri de vinil. Din păcate, odată cu anii, tehnologia a avansat, iar astăzi, dacă îți instalezi un program pe calculator, oricine poate fi DJ. Țin minte că aveam o colecție enormă de viniluri primite de la prietenii mei Dj, dar și cumpărate. În fiecare sâmbătă mergeam la un magazin de discuri și cumparam maxim 5 – 6 viniluri și mă pregăteam intens pentru petrecerile din noaptea respectivă. Trebuia sa ajung în 3 locații într-o singură noapte”, își mai amintește el.

A fost și greu, dar și frumos, iar astăzi a rămas doar ceea ce contează: rezultatele muncii sale și aprecierile publicului. Bune sau rele, toate întâmplările l-au ajutat să devină cel de astăzi.

După mai bine de un deceniu de activitate, DJ Nick este cel mai cunoscut român din Torino și este conștient de acest lucru. 

“Știu că mă iubește publicul. Asta o văd mereu, aproape în fiecare zi. Dacă cineva mă iubește pentru felul meu de a fi, asta înseamnă că mă cunoaște foarte bine, iar asta nu e bine. Eu trebuie să fac în așa fel încât să fiu descoperit și iubit în fiecare zi. Asta înseamnă să ofer mereu ceva nou și  să fiu un pic mai greu de înțeles…”, a spus, zâmbind, Dj Nick.

Și, totuși, care este cea mai mare calitate a unui DJ bun?

“În lumea noastră există două tipuri de DJ: cei care acceptă un feedback negativ, învață din greșelile lor și le corectează, precum și cei care nu acceptă feedback-ul celorlalți, fiind convinși că doar adevărul lor contează. DJ-ii de succes fac parte din prima categorie”, a subliniat Dj Nick. 

Și pentru că am avut onoarea să-l cunosc personal pe DJ Nick, subliniez că dincolo de omul pasionat de muzică, Nick face parte din categoria băieților cu suflet mare și e genul de coleg pe care oricine și l-ar dori în echipă. E genul de om care, dacă observă că ai o zi proastă, devine tăcut, dar nu indiferent. Te îmbrățișează fără cuvinte și simte, astfel, că a ajutat și el cumva. Ceea ce puțini cunosc despre el e că DJ Nick știe și să plângă, dar mai ales să zâmbească. Este un om puternic, care trece prin mulțime precum o săgeată capabilă să străbată și cea mai deasă pădure de uscături, doar ca să ajungă acolo, sus, în inima oamenilor. 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente