fbpx
luni, aprilie 22, 2024

Marginalia heideggeriana, dorința lui Mihai Șora, după moartea sa

Trebuie citit

„Marginalia heideggeriana, un eseu genial din 1943, a apărut astăzi, 27 februarie 2023, în traducerea Angelei Barbu. Dorința lui Mihai Șora a fost ca eseul acesta să apară postum”, spune filosoful Constantin Barbu, apropiat al filosofului și scriitorului Mihai Șora.

Cartea a fost publicată de editura Revers, din Craiova.

Angela Barbu este unul dintre scriitorii și traducătorii noștri contemporani.

CITEŞTE mai multe pe site-ul revistei Nostra Europa, aici: Marginalia heideggeriana, dorința lui Mihai Șora, după moartea sa

„În aceste zile a murit și Mihai Șora, având 106 ani. Se închide o mare epocă de nume geniale: Eliade, Noica, Vulcănescu, Cioran, Ionescu, Șora. Din Eliade am tipărit teza lui de doctorat, i-am imaginat un Caiet de vreo 500 de pagini, din Noica am tipărit cele 20 de volume ale Procesului Noica – Pillat, un Caiet Noica , vreo 20 de volume din Procesul „Marii Trădări“, din Cioran trei volume inedite și un mare Caiet Cioran, cu Eugen Ionescu am vorbit de câteva ori la telefon (când eram la Paris), lui Mihai Șora i-am tipărit de mult două Caiete Șora (având aproape 1000 de pagini, din care m-a rugat să nu tipăresc în timpul vieții sale decât două exemplare, Caietele având câteva sute de pagini de manuscrise inedite în facsimil), iar Marginalia heideggeriana, un eseu genial din 1943 a apărut astăzi, 27 februarie 2023, în traducerea Angelei Barbu (dorința lui Mihai Șora a fost să ca eseul acesta să apară postum)”, a declarat pentru Nostra Europa, filosoful și eminescologul Constantin Barbu.

Filosoful Mihai Șora a fost înmormântat cu onoruri militare, astăzi, 28 februarie 2023, la Cimitirul Bellu din București. Mihai Șora a murit sâmbătă, la vârsta de 106 ani.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente