fbpx
17.5 C
Province of Turin
vineri, iunie 21, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

„Mărțișoare cu suflet” oferite, azi, enoriașilor Bisericii Ortodoxe „Sf.Niceta de Remesiana” din Susa

Trebuie citit

Create de Valerica Iosif, dansatoare la Grupul Vatra, mărțișoarele hand-made, unice și originale, au bucurat  sărbătoarea  credincioșilor ortodocși din Susa.

La biserica ortodoxă din Sușă unde slujește preotul paroh Cristian Prentu, astăzi,  Valerica Iosif, membră a Ansamblului Stramoseasca a Grupului Vatra, a dăruit enoriașilor mărțișoare hand-made, originale si unice, menite să vestească primăvara, dar și „să facă „bine”. Oferta liberă pe care credincioșii au lăsat-o, primind mărțișoare, este menită să ajute parohia „Sf Niceta de Remesiana”, după cum ne-a declarat însăși Valerica Iosif.

La sărbătoarea „Lăsatului de Sec” după tradiția ortodoxă, au fost prezenți și Grupul Folcloric ” Datina” din Torino.

Valerica Iosif, locuiește în Italia din 2004, si-n Piemont din 2012. Membră a Grupului Vatra din 2020 ,este expertă în croitorie.

„Croitorie fac de când mă știu”-ne povestește Valerica, „dar am studiat mult pentru asta, pentru ca-mi place să creez. De aceea am urmat si cursurile unei Școli profesionale de stilism și croitorie „Pret-à-porter” la Paris, pentru copii și femei.

La Ravenna, am predat chiar si croitoria într-o Școală Profesională din Ravenna „Taglia e cuci” pentru străini.

E prima dată când creez mărțișoare, chiar dacă am făcut de-a lungul timpului chiar și pantofiori pentru nou -născuți.

Ideea mi-a venit vrând să ajutăm Biserica din Susa…si, având în vedere că la Școala de dans și artă Primo Passo din care fac parte, se fac în această perioada a anului laboratoare de mărțișoare pentru copii , mi-am spus…de ce nu?

Îmi place să creez…și, deja după primul mărțișor în formă de coșuleț, aveam alte idei pentru următoarele…

Au plăcut și celor care le-au primit, ceea ce face bucuria mea imensă… Mai ales când știu că în acest fel am ajutat cu puțin, locașul lui Dumnezeu..Iar oamenii care astăzi au primit mărțișoare, la Biserică, au fost încântați, și au participat numeroși pentru a ajuta parohia…

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente