fbpx
20 C
Province of Turin
joi, iunie 13, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Mărțișorul, sărbătorit la Milano de români, moldoveni și bulgari, în cadrul evenimentului „Primăvara Balcanică în alb și roșu”

Trebuie citit

Trei comunități ce conviețuiesc la Milano (România, Bulgaria și Republica Moldova), reprezentante de șase asociații culturale, vă invită la întâlnirea lor consuetă cu „Martenitza/Mărțișor”!

Este a șaptea ediție de când românii, moldovenii, bulgarii și macedonenii sărbătoresc împreună, la Milano, acest simbol minunat al primăverii: mărțișorul – martenitza (în limba bulgară), obiect inclus pe lista patrimoniului imaterial UNESCO.

foto: Revista IR

Așadar, duminică, 26 februarie 2023, începând cu orele 11 00, cele trei comunități, respectiv șase asociații din Milano și Torino, se întâlnesc, în Milano și în Arcore, cu un mărțișor, un dans, un zâmbet, pentru a întâmpina primăvara balcanică!

La invitația școlii bulgare, Qui Bulgaria din Milano, la eveniment va fi prezentă, ca-n fiecare an, inclusiv școala de dansuri tradițioale românești Grupul VATRA din Torino, școală ce face parte din asociația sportivă Primo Passo.

Anul acesta, noutatea constă în faptul că acest Festival se va desfăsura simultan în două localități, și anume la Milano, respectiv Arcore.

Sărbătoarea va aduce în scenă mai multe locuri, mai multe persoane, mai multe popoare, toate strâns legate de sărbătoarea Mărțișorului!

Sunteți invitați numeroși alături de noi!

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente