fbpx
4.7 C
Province of Turin
marți, martie 5, 2024
[tds_plans_description free_plan_desc="SU5TUElSQSVDOCU5QUlFJTIwUk9NJUMzJTgyTkVBU0MlQzQlODI=" horiz_align="content-horiz-center" vert_align="middle" color="#e5172c" f_descr_font_transform="" f_descr_font_weight="700" f_descr_font_style=""]

Milano | Grupul Vatra a scos din lada de zestre a României farmecul „altiței” și a făcut senzație la BIT

Trebuie citit

La BIT – Târgul International de Turism de la Milano, la standul României, la loc de cinste a fost cămașa tradițională românească. Elevele Atelierului de cusut al Scolii Grupul Vatra au uimit participanții la prestigiosul eveniment dedicat turismului etalând alături de frumusețile României , în cămășile brodate cu însemne tradiționale romanești, poveștile lor cusute manual la cursul organizat de Narcisa Razma Apostol, în sediul din via Gressoney, 29/B din Torino.

La standul României de la BIT Milano, Școala Grupul Vatra din Torino și-a adus un aport prețios printr-o LecțIE de TradițIE. Câteva din elevele Atelierului de cusut din cadrul Scolii, au purtat cu mândrie „cămașile cu altiță” pe care sub îndrumarea coordonatoarei Narcisa Razma Apostol singure le-au cusut la Vatra.
Ele locuiesc în Torino și-n împrejurimi, și vin din toate colturile României,dar și din Republica Moldova.

Cămășile lor, parte din portul popular românesc, leagă istoria de odinioară de istoria actuală a romanilor de pretutindeni, de o parte sau alta a Prutului.

Numeroși au fost vizitatorii interesați de arta cusutului, iar cu răbdare și cu drag, româncele de la Vatra au împărtășit din poveștile lor proprii cusute cu ac și ață, cu dor de Romania, și cu drag de ea, tuturor celor care au vizitat standul României.

Toți doritorii au făcut fotografii cu grupul de eleve de la Vatra la standul României, au țâșnit lacrimi de emoție și dor din ochii unora , căci frumoasele cămăși au adus la Milano nu doar inedit și o pagină de cultură si istorie românească…ci și amintiri păstrate în sufletul celor care au plecat de acasă și trăiesc mai ales în afara granițelor tarii.

Grupul de la Vatra a vizitat și salutat și staff-ul și oaspeții standului Republicii Moldova, iar momentele deosebite au fost imortalizate în fotografii.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente