fbpx
marți, aprilie 23, 2024

Ministrul italian al Turismului, Daniela Santanchè, în vizită la standul României de la BIT Milano

Trebuie citit

Sute de vizitatori au trecut pragul standului României din cadrul Târgului de Turism de la Milano, manifestare ce a fost inaugurată oficial chiar astăzi, 12 februarie, în prezența autorităților române. Printre persoanele care au vizitat, astăzi, pavilionul României s-au numărat inclusiv Ministrul italian al Turismului din Italia, Daniela Santanchè, vizibil impresionată de arta populară românească. Daniela Santanchè a fost întâmpinată cu pâine și sare, conform tradiției românești, iar meșterii populari prezenți la fața locului au reușit să o cucerească prin lucrările migăloase, de la ouă încondeiate, mărțișoare, până la podoabe românești și țesături tradiționale.

Manifestarea expozițională s-a deschis duminică, 12 februarie, în prezența autorităților române, anume Secretarul de Stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Tudorița Lungu, precum și Consulul General interimar în cadrul Consulatului General al României la Milano, Florin Pascu, alături de consilierul economic din cadrul Consulatului României la Milano, Simona Mărăscu.

La această manifestare, România participă cu un stand de 54 de metri, acolo unde, în perioada 12 -14 februarie, reprezentanți din Bucovina, Maramureș, Cluj Napoca și, bineînțeles, din Capitala Culturală Europeană a anul 2023, Timișoara, își așteaptă vizitatorii cu oferte atractive, dar și cu povești autentice românești.

Aflați la fața locului, reporterii IR au stat de vorbă cu autoritățile române și meșterii populari prezenți.

Printre elementele atractive descoperite la standul României, anul acesta, se numără și un grup de tineri de origine română și nu numai, care propun o promovare a României prin intermediul utilizării tehnologiei avansate de tip „realitate augmentată”. Povestea lui Cristian Sandu, unul dintre acești tineri, dar și a meșterilor populari prezenți la standul României de la Milano, le veți descoperi, în curând, pe site-ul Revistei noastre, precum și în paginile următoarei ediții IR ce va apărea în varianta tipărită.

Țineți aproape!

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente