fbpx
marți, aprilie 23, 2024

Moment important în lumea tenisului: Simona Halep, fost lider mondial, a revenit în circuitul WTA

Trebuie citit

După 18 luni de absență din teren, Simona Halep se reîntoarce curajoasă în circuitul WTA, și cedează în meciul cu Paula Badosa (Spania) 

Ieri, 19 martie, Simona Halep a înfruntat-o pe Paula Badosa ( Spania) la US Open la Miami, și a pierdut cu 6-1 , 4-6, 3-6. 

Simona, fost lider mondial, a revenit în circuitul WTA, după o pauză de un an, 6 luni și 19 zile, pauză cauzată de decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) în urma sancțiunii dictate de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) .

Pentru a participa în turneul de la Miami, românca a primit Wild Card, după ce TAS de la Lausanne a admis apelul Simonei și i-a redus pe 5 martie 2024, și cu efect imediat  suspendarea dictată de ITIA, în urma așa zisei depistări de la controlul antidoping efectual la turneul newyorkez US Open.

Simona reîncepe de la zero în clasamentul WTA, și, deși a pierdut primul său meci din 2024 cu  Paula  Badosa pe care în 2022 a învins-o de două ori, la Madrid și  Wimbledon, va fi recompensată cu  10 puncte WTA, și va figura așadar  în  clasamentul WTA ce va fi publicat în data de 1 aprilie.

Chiar dacă a câștigat primul set cu 6-1, după 19 luni de pauză, Simona Halep, fost număr 1 mondial care a câștigat două turnee de Grand Slam – Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019, a cedat si a fost eliminată.

În ciuda înfrângerii din 19 martie din Florida, Halep s-a prezentat lăudabil in turneul care reprezintă revenirea ei în circuit. 

”Să ai curajul să speri, să îți urmezi inima și intuiția. Ele, cumva, deja știu ce vrei tu să fii cu adevărat. Orice altceva este pe locul doi”, este mesajul postat de Simona Halep pe rețelele sociale, citandu-l pe Steve Jobs, co-fondatorul Apple.

Photo credit: Profimedia Images.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente