fbpx
17.4 C
Province of Turin
marți, iulie 16, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Naționala României a învins cu 3-0  naționala Ukrainei pe stadionul Allianz Arena din Munchen

Trebuie citit

Nicolae Stanciu,căpitanul naționalei României, Răzvan Marin și Denis Drăguș au fost cei care au marcat golurile victoriei.

„Tricolorii merg spre victorie în deschiderea Grupei E” scrie staff-ul de la UEFA pe pagina oficială de Facebook a Uniunii Asociatiilor Europene de Fotbal. „Loviturile uluitoare ale lui Nicolae Stanciu și Răzvan Marin au ajutat România să-și asigure o victorie confortabilă la München.”
Edward Iordănescu, antrenorul României: „Aș dori să mulțumesc fiecărui român de pretutindeni în lume. Știu că au fost alături de noi astăzi. A fost un efort fantastic al echipei mele. Dacă ati avut vreo îndoială, cred că mă credeți acum că aceasta este o echipă grozavă.”

Nicolae Stanciu, considerat Jucătorul Meciului: „A fost scopul carierei mele. Acest tricou înseamnă totul pentru mine. Să marchezi la o finală a EURO și să câștig în modul în care am făcut-o noi, este pur și simplu incredibil.Nu am mai simțit așa ceva până acum… Frații mei, tatăl meu și soția mea aveau cu toții lacrimi în ochi. Aș dori să le mulțumesc tuturor și sper că i-am făcut fericiți.”

Răzvan Marin, mijlocaș al României: „Ne simtim… uimitor. Cred că 22 de milioane de români sunt fericiți acum, cu siguranță. Sunt fericit și sigur ca trebuie să continuăm. Gândul că oamenii sărbătoresc pe străzi îmi dă fiori, am pielea de găină.”

Si adversarii au recunoscut indicutabil victoria românilor:

Taras Stepanenko, căpitanul Ucrainei: „Sunt foarte dezamăgit de performanța noastră. Astăzi, nu am fost echipa care am fost întotdeauna. România a meritat această victorie ..”

Roman Yaremchuk, atacant ucrainean: „Nu există scuze. Nu ne-am arătat jocul astăzi și nu am urmat instrucțiunile antrenorului. România a meritat această victorie și trebuie să avem o conversație bună la vestiar și să mergem mai departe. „

Meciul de azi de pe Allianz a fost a doua victorie a României în ultimele 17 meciuri la EURO și a fost prima victorie a României în meciul de deschidere la un turneu final. Este doar a doua oară când România marchează trei goluri într-un meci la EURO, după victoria cu 3-2 împotriva Angliei în 2000.

Suporterii români au luat cu asalt străzile din Munchen, si pe stadionul Allianz Arena,iar momentul intonarii Imnului de Stat al Romaniei a creat un moment extraordinar si emotionant pentru echipa de fotbalisti si pentru miile de suporteri din tribune.

Următorul meci al Naționalei României  se va desfășura pe  22 iunie 2024, la Köln, când va juca împotriva Naționalei Belgiei. 

via UEFA.com/EURO2024;Photo Credit UEFA.com/EURO2024, pagina facebook Federatia Romana de Fotbal

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente