fbpx
26.8 C
Province of Turin
vineri, iulie 19, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Nouă copii care studiază limba română la Grupul Vatra, în Torino, câștigători ai concursului “Ziua Limbii Române”

Trebuie citit

Prin reușitele lor, elevii noștri au adus de la Milano, acasă, la Torino, nu doar poziții fruntașe pe podium și premii, ci și o valoare în plus Școlii Grupul Vatra din care fac parte. Dintre cei 12 participanți din cadrul școlii Grupul Vatra, nouă copii au obținut premii importante în această deosebit concurs.

Această inițiativă a fost organizată de Global Romanian Society of Young Professionals (GRASP) Milano și Liga Studenților Români din Străinătate – Filiala (LSRS) Italia, în colaborare cu Centrul Cultural Român din Milano și Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția și cu sprijinul partenerilor Media, precum Agenția Națională de Presă AGERPRES și RoZoom Press.
Rezultatele au fost afișate pe 1 Decembrie, chiar de Ziua Națională a României.

Prin acest concurs de creație literară și desen, organizatorii și-au propus să încurajeze folosirea limbii române și să promoveze talentul și creativitatea copiilor și tinerilor români din diaspora italiană.

Sponsorii principali ai concursului sunt Digi Mobil Italia și Eurovasilas.

Concursul a propus participanților trei teme la alegere:

 • Pace în lume
 • Amintiri din vacanța de vară
 • Frumusețile naturale ale României

Prin aceste tematici concursului, organizatorii și-au dorit să evidențieze emoțiile copiilor români născuți peste hotarele țării, sentimente legate de situația creată de evenimentele recente din Europa prin intermediul unui mesaj important legat de pacea în lume, bucuria amintirilor din vacanța de vară la bunici sau la rudele din România și bogăția țării de origine prin frumusețile sale naturale.

Concursul, organizat de GRASP (Global Romanian Society for Young Professionals), a avut participanți copii și tineri din toată Italia. Toți participanții au fost distinși cu diplome de participare, în timp ce premii au obținut elevii care au înregistrat punctaje deosebite prin creațiilor lor.

Printre concurenții din toata Italia, s-au numărat, cum spuneam, 12 copii care studiază limba română și comunicare în cadrul școlii Grupul Vatra din Torino, acolo unde elevii sunt îndrumați de jurnalistă Luiza Diculescu. Fiecare elev a reușit să impresioneze juriul prin eseu, poezie sau desen, demonstrând puternica lor legătură cu rădăcinile proprii…cu România.

Rezultatele copiilor de la Grupul Vatra sunt următoarele:


DESEN
La secția „Pace în lume”- categoria 0-10 ani
Premiul I a fost obținut de eleva Moraru Emiliana de 9 ani
Premiul al III-lea, Neagu Luca, 7 ani

„Pace în lume”
0-10 ani

 • prescolari 0-6 ani
  Premiul I, Husanu Rares, 5 ani
  “Frumusețile naturale ale României”
  0-10 Ani
  Premiul II, Dinica Luca, 5 ani

POEZII

“ Frumusețile naturale ale României”
10-14 Ani
I. Caramida Maria, 13 ani

III. Chicicov Victoria, 12 ani

„Pace în lume”
10-14 ani
I. Zamfirov Valentina, 12 ani

ESEURI
“Amintiri din vacanța de vară”
10-14 ani
I. Chicinov Victoria, 12 ani
II. Iordache Luca, 11 ani

     “ Frumusețile naturale ale României”
0-10 Ani
I. Lapustean Gabriel, 10 ani

10-14 ani
I. Caramida Maria, 12 ani

Suntem mândri de rezultatele copiilor noștri, convinși de faptul că Limba noastră română, dansul popular, întreaga cultură, tradițiile, toate sunt embleme ale identității noastre! Iar la Școala Grupul Vatra din Torino, elevii știu că talentul lor prinde formă cu ajutorul dansului, tradițiilor și cuvintelor românești, cuvintele părinților și bunicilor lor!

Rezultatele tuturor participanților, precum și informații în plus despre acest concurs, puteți descoperi aici: https://www.facebook.com/MyGRASPMilano/posts/pfbid0TcRJ1A3GdBPPA9VXJwzRjpZmtDJ8An3DwWMUpeDUGCV385oZoSYVAJ8vmuy5gbawl

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente