fbpx
20 C
Province of Turin
joi, iunie 13, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Participarea ambasadorului la ceremonia de investitură a Căpitanilor Regenți din Republica San Marino

Trebuie citit

Ambasadorul României în Italia, Malta și San Marino Gabriela Dancău a luat parte, în data de 1 aprilie 2023, la ceremonia de investitură a Căpitanilor Regenți Alessandro Scarano I și Adele Tonnini I, aleși pentru perioada 1 aprilie – 1 octombrie 2023, potrivit unui comunicat de presă remis redacției revistei IR de Amabasada României la Roma.

Participarea ambasadorului la acest moment solemn cu o înaltă valoare instituțională a reprezentat o oportunitate de a evoca relațiile excelente dintre România și San Marino. În contextul împlinirii, în 2023, a 55 de ani de relații diplomatice între cele două țări, ambasadorul Gabriela Dancău a exprimat satisfacția pentru dezvoltarea dialogului bilateral din ultima perioadă care va conduce la realizarea unor acțiuni concrete în cursul acestui an.

De asemenea, la ceremonia de înscăunare a Căpitanilor Regenți au participat Mons. Paul Richard Gallagher, secretar pentru relațiile cu statele pe lângă Sfântul Scaun, în calitate de orator oficial, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în San Marino și ai instituțiilor centrale san-marineze.

În cadrul evenimentelor premergătoare ceremoniei, ambasadorul Gabriela Dancău a avut convorbiri la nivelul reprezentanților Guvernului din San Marino, în special cu secretarul de stat pentru afaceri externe, cu rang de ministru, Luca Beccari,

sursa foto: https://www.facebook.com/roma.mae.romania

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente