fbpx
15.3 C
Province of Turin
vineri, iunie 21, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Pe 14 septembrie, la ora 12.00, toți locuitorii din Piemont vor primi un SMS: De ce și despre ce este vorba, aflați AICI

Trebuie citit

Acesta este un test al noului sistem național de avertizare publică, care se numește IT-alert.

Aceasta este doar o simulare, așa că nu aveți de ce să vă temeți! Toți cetățenii din Piemont vor primi joi, 14 septembrie, la ora 12.00, un mesaj de alertă pe telefoanele lor în același timp. Totuși, acesta este un test al noului sistem național de alertă publică, care se numește IT-alert.

Aceasta este doar o simulare, așa că nu aveți de ce să vă temeți!

Mesajul pe care îl vor primi va fi următorul: „ALERTĂ DE URGENȚĂ. Alertă IT. Acesta este un MESAJ TEST de la sistemul de alarmă italian. Odată ce va fi operațional, vă va alerta în cazul unei urgențe grave. Pentru informații, accesați www.it-alert.it și completați chestionarul”. Acest text va fi transmis în limbile italiană și engleză.

Cine primește mesajul nu va avea de ce să se îngrijoreze, ci va trebui doar să îl citească. Deoarece toate celelalte funcționalități vor fi blocate temporar, pentru a reveni la utilizarea normală a telefonului mobil, va fi suficient să se atingă dispozitivul și să fie accestă zona “notificări”, pentru a confirma primirea mesajului.

Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență este folosit în mai multe țări din Uniunea Europeană. În România, de exemplu, se numește RO-Alert și este utilizat încă din anul 2017.

LEGGI ANCHE: Il 14 settembre alle 12 tutti i piemontesi riceveranno un sms: perché e di cosa si tratta

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente