fbpx
15.8 C
Province of Turin
duminică, iunie 23, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

„Poveștile de vineri seara”, un podcast al Ambasadei României la Roma, pentru copiii români din Italia, Malta și San Marino

Trebuie citit

Cu ocazia Zilei Internațională a Copilului 2024, Ambasada României în Italia anunță lansarea, la 31 mai 2024, a programului audio „Poveștile de vineri seara. Un podcast al Ambasadei României în Italia în parteneriat cu Radio România Actualități, pentru copiii români din Italia, Malta și San Marino”, potrivit unui comunicat de presă.

Pentru de a le oferi copiilor de origine română care locuiesc în afara granițelor țării un mijloc accesibil și modern de a menține vie legătura cu limba și cultura română, Ambasada României în Italia și Radio România Actualități, cu sprijinul jurnalistei Elena Postelnicu, dau startul unui program audio bilunar, disponibil online.

În cadrul programului audio „Poveștile de vineri seara. Un podcast al Ambasadei României în Italia în parteneriat cu Radio România Actualități, pentru copiii români din Italia, Malta și San Marino”, personalități ale vieții culturale și artistice din România și din diaspora (actori, scriitori, muzicieni, reprezentanți ai societății civile) vor citi basme tradiționale, povești clasice și contemporane din patrimoniul românesc și internațional. Suntem onorați că au răspuns invitației noastre Matei Vișniec (scriitor și dramaturg), Radu Paraschivescu (prozator și traducător), Ana Maria Sandu (scriitoare și jurnalistă), Vasilica Gavrilaș Burlacu (actriță), Ioana Nicolaie (scriitoare) și Clara Cernat (violonistă).

Programul de difuzare al „Poveștilor de vineri seara”, pentru perioada verii, este următorul:

31 mai 2024, ora 19:00Sarea în bucate, de Petre Ispirescu

GABRIELA DANCĂU, Ambasadorul României în Italia, Malta și San Marino

15 iunie 2024, ora 19:00 Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele, de Matei Vișniec

MATEI VIȘNIEC, scriitor și dramaturg

29 iunie 2024, ora 19:00 – Aristocratiţe de Radu Paraschivescu

RADU PARASCHIVESCU, prozator și traducător

13 iulie 2024, ora 19:00În țara vacilor fericite și Vacanță în Portocalia, de Ana Maria Sandu

ANA MARIA SANDU, scriitoare și jurnalistă

27 iulie 2024, ora 19:00 – Zâna munților, de Petre Ispirescu

VASILICA GAVRILAȘ BURLACU, actriță

10 august 2024, ora 19:00 Spionul KME, de Ioana Nicolaie

IOANA NICOLAIE, scriitoare

24 august 2024, ora 19:00Povestea mandolinei din Liov, de Clara Cernat

CLARA CERNAT, violonistă

Înregistrările vor putea fi ascultate pe paginile de social media ale Ambasadei României (Facebook și Youtube) și pe website-ul Radio România Actualități. De asemenea, printr-un parteneriat încheiat de misiunea diplomatică cu unul dintre cele mai longevive și ascultate posturi de radio din Peninsulă, Radio Roma va găzdui, pe propriul website, seria de programe audio în limba română.

La începutul toamnei, Ambasada României în Italia, Malta și San Marino va anunța o nouă serie a „Poveștilor de vineri seara”.

,,Copilăria este inima tuturor vârstelor”, așadar vă invităm în număr cât mai mare să ascultați „Poveștile de vineri seara. Un podcast al Ambasadei României în Italia în parteneriat cu Radio România Actualități, pentru copiii români din Italia, Malta și San Marino”.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente