fbpx
15.3 C
Province of Turin
vineri, iunie 21, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Prezență românească la “Salonul Internațional de Mobilă de la Milano”

Trebuie citit

România participă cu 18 companii producătoare la cea mai importantă manifestare expozițională din lume din domeniul mobilei și designului interior.

În perioada 18-23 aprilie a.c. se desfășoară la Milano “Salone Internazionale del Mobile” (Salonul Internațional de Mobilă) cel mai important târg, la nivel mondial, din sectorul mobilei și al decorațiunilor interioare. Inițial gândit ca o modalitate de promovare a exportului italian de mobilă și accesorii, Salonul Internațional de Mobilă Milano a devenit, de la an la an, un eveniment de marcă în ceea ce privește impunerea noilor trenduri în sectorul respectiv.

Un număr 18 companii românești producătoare de mobilă și decorațiuni interioare participă, sub pavilion național, pe o suprafață de 500 metri pătraţi, la această ediția de excepție a Salonului de Mobilă: Aesthetic Indesign, Carel Woodworks, Caro Jibou, Dis Prod, Ecomatrix, Ita Production, Lemn Prod Ex Com, M-Oliver Design, Montana Câmpeni, Newel Turning, Nordarin Prod Com, Plus Test, Pure Home Collections, Rivethel Guild, SIMEX, Solid Oak Expert, Spalli Collection și Szel Mob.

Operatorii economici selectați pentru participarea la acest eveniment sunt printre cei mai importanți producători de mobilă din România, care realizează mobilier pentru locuințe sau birouri, din lemn masiv, lemn în combinație cu metal, sticlă, piatră sau marmură, în stil clasic contemporan, mobilier tapițat (fotolii, canapele), tapet personalizat pentru decorarea locuințelor.

Prezenţa românească la cel mai prestigios Salon Internațional de Mobilă a fost posibilă datorită Programului Național de Promovare a Exportului, cu finanțare de la bugetul de stat, coordonat în parteneriat public – privat prin Consiliul de Export și prin colaborarea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului cu patronatul de ramură, Asociația Producătorilor de Mobilă din România (A.P.M.R.).

În acest an au urcat pe scena Salonului Internațional de Mobilă de la Milano un număr de n1.962 de expozanți. Organizatorii susțin că cea de-a 61-a ediție a evenimentului este un moment de neratat, în care un întreg sector are ocazia să întâlnească, să povestească despre proiectele în curs, să schimbe și să împărtășească idei, un moment de redescoperire a comunității internaționale din sector.

Prezența unui număr atât de mare de expozanți, dar și de vizitatori, confirmă rolul tot mai important pe care îl are acest eveniment în domeniul afacerilor, Salonul Internațional de Mobilă de la Milano fiind un promotor al eleganței, designului și al bunului gust. Interesul firmelor producătoare de mobilă de participare la acest important eveniment este justificat de faptul că târgul este vizitat de potențiali parteneri de pe întreg mapamondul.

Florin Pascu, consulul general ad interim al României la Milano și Simona Mărăscu, ministru consilier BPCE, au vizitat standul României și au purtat discuții cu fiecare expozant în parte.

Asociația Producătorilor de Mobilă din România este reprezentată de domnul Didi Rus, Project Manager la Revista Mobila, https://www.industriamobilei.ro/

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente