fbpx
13.9 C
Province of Turin
vineri, iunie 14, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Proiectul „Educație și Inspirație Românească” al școlii Grupul Vatra din Torino, la START!

Trebuie citit

Comunicat de presă:

Peste 200 de conaționali din Torino urmează cursuri de limba română, cusături tradiționale și dansuri populare, în perioada 15 ianuarie – 15 decembrie 2023, prin intermediul proiectului didactic „Educație și Inspirație Românească” al școlii Grupul Vatra din cadrul Asociației Primo Passo, proiect realizat împreună cu echipa media a școlii (jurnaliști, cameramani, fotografi, graficieni), cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutideni.

Prin proiectul „Educație și Inspirație Românească”, școala Grupul Vatra își propune să ajungă la un număr de 250 de elevi care să dobândească competenţe minime de limba română şi să înveţe să danseze principalele dansuri tradiţionale. Totodată, printre obiectivele conducerii școlii se numără și realizarea a cel puţin 20 de cămăşi tradiţionale autentice, lucrate cu propriile mâini de 20 de cursante ale atelierului de cusut din cadrul şcolii.

NOUTATE! Deși o contiuare a activităților educaționale, proiectul „Educație și Inspirație Românească” se extinde anul acesta și în FM prin intermediul emisiunii „În limba noastră”, difuzată la Radio Torino Internațional (90.0 FM, www.torinointernational.com), primul și unicul post românesc de radio din Italia, dedicat informării în limba română, atât în FM, cât și online.

Totodată, emisiunile realizate cu copii care studiază limba română și dansează la Grupul Vatra sunt difuzate și pe canalele YouTube ale școlii, precum „Atelier de comuniare” și „Grupul Vatra”.

În vederea îndeplinirii obiectivelor prevazute în proiect, Asociația Primo Passo a format o echipă de profesioniști (jurnaliști, profesori, instructori, cameramani, graficieni) și a creat un departament media, dotat cu tehnologie modernă și echipamente prin intermediul cărora să fie asigurată o metodă de predare plăcută și eficientă, precum și să fie puse în evidență activitățile școlii.

Despre Asociația Primo Passo

Înființată în anul 2016, Asociația Sportivă Primo Passo este cea mai mare asociație dedicată românilor din Italia (300 de persoane active), coordonată de profesioniști care își dedică timpul conform unui orar și unei programe didactice actualizate și îmbogățite în colaborare cu profesioniști din România.

Totodată, Asociația Sportivă Primo Passo este singura asociație care are propria revista dedicată comunității românești – Revista Inspirație Românească publicație înregistrată la Tribunalul din Torino, având și propriul studio foto și video, cu o echipa tehnică și redacțională, cu cadre didactice care lucrează în fiecare zi pentru promovarea cursurilor, pentru stimularea elevilor, dar și pentru a duce povești frumoase și știri pozitive, românilor de acasă sau de peste hotare.

Mai multe despre activitățile noastre, pe www.grupulvatra.com și www.rivistair.com.

Pentru cei care doresc să se înscrie la cursurile școlii Grupul Vatra, pot apela numărul de telefon: 3921897050.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente